- Peste 26.000 de rachete au fost lansate asupra Israelului în ultimul an.
- Doron Steinbrecher e ostatică Hamas de la începutul războiului din Israel.
- Simona Steinbrecher: Fiica mea e acolo fără mâncare, fără apă.
- Ambasadorul Lior Ben Dor: Mai există încă 101 ostatici ținuți de Hamas în Fâșia Gaza.
Pentru ei, timpul s-a oprit în loc pe 7 octombrie 2023. Și de mai bine de un an, trăiesc în umbra atacurilor care au luat amploare. Atacuri care au distrus copilării, au dezbinat familii și i-au îndepărtat de cei dragi.
O mamă de origine română își plânge la mai bine de un an de zile fiica luată ostatică de Hamas. Simona Steinbrecher nu și-a pierdut speranța că într-o bună zi o va strânge din nou în brațe pe Doron.
„Noi știm de ei, eu cred că în fiecare zi unul moare acolo. Trebuie să facem tot, să vină toți înapoi. Noi avem de nevoie de voia voastră ca toată lumea să facem tot să vină înapoi.
Acum un an, Doron a fost trăpită din casa ei, din camera de urgență, de sub patul ei, locul care ar fi trebuit să fie cel mai sigur. Fata mea Doron, așa cum îl spune numele, este darul nostru. Doron în ebraică e cadou un dar. Când s-a născut a adus multă lumină în familie în familia noastră mică, cu ochii ei albaștri și frumoși. Fata mea a fost prinsă și răpită singură. M-a sunat cu frică și mi-a spus că aude că intră cineva, că o trag de sub pat și o răpesc. Aceasta a fost singura și ultima legătură cu ea”, a spus Simona Steinbrecher.
1 an petrecut în lacrimi, departe de cei dragi
Suverința lor continuă și poate că nu se va stinge niciodată. Unii au reușit să scape din mâinile a Hamas. Este cazul lui Levi Yeruhom, care a fost luat o statie de trei ori de gruparea teroristă. Dar ce sens mai are viața când îi pierzi pe cei dragi? Când într-un atac pierzi dintr-odată 4 persoane dragi? Este cazul lui Doron Libstein care în acea zi neagră și-a pierdut fratele, nepotul dar și alți membrii din familie.
„E o singură luptă mare în lume: lumină versus întuneric. Ne îngrijorăm pentru oamenii noștri, vrem pace, vrem ca toți ceilalți copii, adulți, bebeluși, oameni bătrâni să se întoarcă acasă. Lumea trebuie să fie conștientă”, a spus Doron Libstein.
România a sprijinit încă de la început Israelul. Marcel Ciolacu a fost primul premier care a mers în Israel anul trecut, imediat după atacul Hamas. Prezentă la comemorarea victimelor din Israel, Ligia Deca a spus că totul începe de la educație, ca elevii trebuie să învețe ce înseamnă pacea. Pentru ca până la urmă popoarele educate iubesc pacea și traiul în armonie.