• Mai multe studii au arătat că timpul petrecut în natură are beneficii pt sănătatea mintală
  • 2 min de plimbare după masă ajută la un mai bun control al glicemiei
  • Radu Leca: Prin mișcare subiectul va aplatiza toate simptomele depresiei

De-a lungul timpului, numeroase studii au arătat că plimbările și timpul petrecut în natură are beneficii pentru sănătatea mintală și cea fizică.

Reduce stresul, îmbunătățește concentrarea și mai mult, două minute de plimbare după masă te ajută la un control mai bun al glicemiei.

Mișcarea în natură îți îmbunătățește viața

Spațiile verzi reduc stresul psihologic. Studiile spun că posibilitatea de a lucra în spații unde există multe plante, cu vedere la natură sau cu acces la spații verzi îmbunătățesc productivitatea la locul de muncă.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

„Plimbările ușoare pe parcursul zilei, mai ales după mese, au fost asociate cu o reducere cu 17,01% a glucozei în sânge comparativ cu glicemia persoanelor care au petrecut mult timp așezate”,  a declarat Aidan Buffey, doctorand la Universitatea Limerick din Irlanda și co-autor al studiului.

„Orice formă de efort fizic pentru un depresiv va fi benefic din toate punctele de vedere într-o singură și unică direcție, aceea de aplatizare prin prezența noilor hormoni în creier a simptomelor depresiei.

Pornim de la ideea că depresia nu face altceva decât să deranjeze structurile neuronale și să inflameze organe în interiorul corpului uman.

Prin mișcare subiectul va aplatiza toate simptomele depresiei. Nu sunt suficiente doar două minute, avem nevoie poate de 60 de minute de mișcare pe zi în cazul în care vorbim de un pacient depresiv”, a declarat Radu Leca, psiholog.

Citește și