• Cercetătorii au asociat consumul de cofeină cu un risc redus de a dezvolta Alzheimer cu 60%
  • Cofeina în exces poate agrava stările de anxietate și atacurile de panică
  • C. Zugravu, nutriționist: „Cafeaua protejează ficatul, rinichii și are efect anti-cancer”
  • Lygia Alexandrescu: Cafeaua este diuretică și duce uneori la deshidratare

Cafeaua este unul dintre cele mai populare și apreciate băuturi din lume, și nu este doar un simplu stimulent, ci și un instrument care contribuie la menținerea sănătății. Mai exact, cercetătorii au asociat  consumul de cofeină cu un risc redus de a dezvolta Alzheimer cu 60%.

În plus, consumul moderat de cafea a fost legat de o reducere a riscului de a dezvolta boli cronice, cum ar fi diabetul, cancerul și bolile cardiovasculare.

Câtă cafea bei?

„Dacă am descoperi că este bună cafeaua sau orice altceva în a ne reduce riscul cu 60%, cred că ne-am apuca cu toții să bem cafea. Reducerile sunt mult mai mici și sub mare semn de întrebare. Cu toate acestea, cafeaua face bine. S-au aglomerat în ultime vreme studii pe cafea, care au arătat inclusiv o lungire a speranței de viață”, a declarat Corina Zugravu, medic nutriționist, la Aleph News.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Cofeina poate să cauzeze anxietate sau atacuri de panică.

„Într-adevăr, cafeaua este licoarea de dimineață care are foarte multe beneficii, aș spune mai multe beneficii decât riscuri, însă atunci când este consumată în exces, ea poate să producă dezechilibre.

În primul rând, e o substanță care dă dependență și lucrul acesta îl vedem atunci când bem cafea în mod constant și dacă într-o dimineață nu reușim să bem avem dureri de cap. Acesta este primul semn al sevrajului de cofeină”, a spus Lygia Alexandrescu, medic nutriționist la Aleph News.

Citește și