Oamenii care merg pe jos își ajută creierul să aibă o activitate stimulată

Doar 20 de minute de mers pe jos îți pregătesc creierul să absoarbă și să rețină informații noi, a un studiu în domeniul neuroștiințelor.

Efectele pozitive pot fi observate în zonele creierului implicate în luarea deciziilor, gestionarea stresului și planificarea comportamentului. Alte exerciții au arătat beneficiile asupra sănătății creierului. 

Tim Carden a vorbit pe rețelele de socializare despre puterile mersului pe jos remarcând că Aristotel, Virginia Woolf și Nikola Tesla au fost adepti ai exercițiului fizic. „

De-a lungul istoriei, cei mai mari gânditori au fost pasionați de mersul pe jos”, a împărtășit Carden, care este cofondatorul Thoughtleadr.

„Antreprenorii din domeniul tehnologiei, inclusiv Steve Jobs și Mark Zuckerberg, sunt cunoscuți pentru susținerea întâlnirilor în timpul mersului pe jos.

Se pare că mișcarea îmbunătățește sănătatea creierului, întărește inima, plămânii și oasele și ajută la digestie și nivelurile de zahăr din sânge.

Cât ajută mersul pe jos activitatea creierului?

Persoanele participante care au mers pe jos 20 de minute pe banda de alergare înainte de a lua un test de citire s-au descurcat semnificativ mai bine decât persoanele care au stat liniștite timp de 20 de minute.

Într-un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Stanford, voluntarii s-au descurcat mai bine la un test de gândire creativă dacă l-au rezolvat în timp ce mergeau decât dacă ar fi stat jos.

Participanții au avut patru minute pentru a găsi trei utilizări alternative pentru un cuvânt.

Fiecare a încercat să facă asta când stătea și în timp ce mergea pe o bandă de alergare.

Peste 80% dintre participanți au arătat mai multă creativitate în răspunsurile când mergeau spre deosebire de momentul în care stăteau jos.

Mersul pe jos aduce beneficii și în ceea ce privește relațiile cu cei din jur.

Carden a mai precizat că mersul pe jos este superior altor exerciții, spunând că este mai ușor pentru articulații și nu este nevoie de echipament de sală și poate fi făcut oricând și oriunde.

Au fost reduse șansele de a dezvolta boli cardiovasculare, care pot cauza atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, cu 17% și cancerul cu 7%.

Carden a spus că „mersul pe jos după masă este o dublă victorie”, ceea ce se încadrează în concluziile unui studiu din 2022 realizat de cercetătorii de la Universitatea Limerick din Irlanda.

A merge pentru o scurtă plimbare după masă poate reduce nivelul de zahăr din sânge și poate reduce riscul de diabet de tip 2, a sugerat echipa.

Citește și

Exit mobile version