Lygia Alexandrescu:„agenții patogeni pot produce suferințe pe termen lung pentru că sunt rezistenți la antibiotice și tratament”. Ești atent la ce mâncare alegi?

Știi ce mănânci? Ești sută la sută sigur de alimentele pe care le consumi? Azi sărbătorim Ziua Mondială a Siguranței Alimentare. Și nu doar azi trebuie să fii conștient de ceea ce mănânci, ci în orice moment. Alimentele sigure și hrănitoare sunt esențiale pentru o viață sănătoasă.

„Produsele alimentare pot reprezenta un pericol. Știm că este vorba despre un lanț de produse care călătoresc de la fermă la fabrică. Dacă vorbim despre siguranța alimentară, vorbim despre reguli și practici de manipulare a alimentelor pentru a reduce riscurile și pentru a evita îmbolnăvirea consumatorului”, a spus Lygia Alexandrescu, medic nutriționist, pentru Aleph News.

„Îmbolnăvirea înseamnă infectare cu agenți patogeni. Acestea pot produce suferințe pe termen lung pentru că agenții patogeni sunt rezistenți la antibiotice și tratament”, a completat medicul.

Citește și

Exit mobile version