- În fiecare an, pe 7 iunie sărbătorești Ziua Mondială a Siguranței Alimentare
- Siguranța alimentară ajută la sănătatea fiecăruia și la o alimentație echilibrată nutrițional
- UE prevede pentru siguranța alimentară: igiena, sănătatea animalelor și a plantelor
Știi ce mănânci? Ești sută la sută sigur de alimentele pe care le consumi? Azi sărbătorim Ziua Mondială a Siguranței Alimentare. Și nu doar azi trebuie să fii conștient de ceea ce mănânci, ci în orice moment. Alimentele sigure și hrănitoare sunt esențiale pentru o viață sănătoasă.
„Produsele alimentare pot reprezenta un pericol. Știm că este vorba despre un lanț de produse care călătoresc de la fermă la fabrică. Dacă vorbim despre siguranța alimentară, vorbim despre reguli și practici de manipulare a alimentelor pentru a reduce riscurile și pentru a evita îmbolnăvirea consumatorului”, a spus Lygia Alexandrescu, medic nutriționist, pentru Aleph News.
„Îmbolnăvirea înseamnă infectare cu agenți patogeni. Acestea pot produce suferințe pe termen lung pentru că agenții patogeni sunt rezistenți la antibiotice și tratament”, a completat medicul.
Citește și