Chef Tudor Aposteanu: „Fel de fel de preparate tradiționale, fiecare diferit”. Ce preparate gătesc chefii de Paște?

Mâncărurile tradiționale românești de Paște sunt ouăle, drobul, friptura și cozonacul

Cei mai mulți dintre clienți preferă, în aceste zile, peștele și salata.

Chef Tudor Aposteanu îți propune un preparat neconvențional de Paște: tacos

De la ouă, la miel, la drob, perioada de paște este o ocazie de îndestulare pentru noi toți. Mâncare bună, fie ea tradițională sau nu și un pahar de vin ne fac să ne amintim atât de dragoste, cât și de sacrificiu. 

Tu ce mănânci de Paște?

„Miel, drob, fel de fel de preparate tradiționale, fiecare diferit, în funcție de zonă în care suntem, a României.

Abia aștept să ciocnesc un nou, abia aștept să să sărbătorim, să iau lumină și să ne amintim că această sărbătoare nu este doar despre mâncare și nu vrem să facem trifermentu, cel mai vândut aliment pentru următoarea săptămână.

Și despre familie, căldură sufletească și despre faptul că Hristos a înviat. Adică să privim un pic și această latură a sărbătorii.

Da, sigur că da, la mâncat suntem primii.

Dar să știți că exact la ce da voi acum că distribuiți micul într-adevăr, niște mici de oaie nu le-aș spune. Nu, să știți și nici niște tacos adică, v-am spus.

Sigur, există preparate tradiționale, dar din punctul meu personal de vedere, această sărbătoare ar trebui să fie mult și despre partea ei creștin, despre acea latură spirituală, nu doar despre”, a spus chef Tudor Aposteanu, la Aleph News.

Citește și

Exit mobile version