Studiu. Mâncând pentru un viitor mai verde: descoperă Planul ANP|WWWF pentru o alimentație sănătoasă și sustenabilă

Ai auzit deja despre impactul pe care alimentația ta îl are asupra planetei? Ei bine, o organizație renumită a lansat un studiu care îți arată cum poți să-ți satisfaci nevoile nutriționale și, în același timp să poluezi mai puțin. ANP|WWWF, în colaborare cu Asociația Portugheză de Nutriție, a publicat „Planul săptămânal pentru o alimentație sănătoasă și sustenabilă”. Acest plan demonstrează că este posibil să mănânci și să limitezi emisiile de gaze cu efect de seră.

Ce conține planul?

Planul detaliază porțiile și tipul de alimente care pot compune meniul săptămânal al unei familii. Acesta îți amintește că ceea ce mănânci nu-ți afectează doar sănătatea, ci și planeta. „Producția actuală de alimente are un impact enorm asupra ecosistemelor, prin pierderea biodiversității, utilizarea și contaminarea apei. Tocmai de aceea, acest plan este foarte util pentru toți cei care doresc să facă schimbări în obiceiurile lor alimentare.” spune Ângela Morgado, director executiv al ANP l WWF.

Impactul alimentației asupra planetei

La nivel mondial, aproximativ 40% din terenurile agricole sunt folosite pentru a produce alimente. Carnea, acvacultura, ouăle și produsele lactate sunt produse folosind aproximativ 84% din terenul agricol mondial dedicat producției de alimente și contribuie la aproape 60% din emisiile de GES din sectorul alimentar, deși furnizează doar 37% din proteinele și 18% din caloriile pe care le consumăm.Deci, dacă vrei să faci o schimbare pozitivă pentru planetă, planul ANP|WWWF este o resursă excelentă pentru a începe.

Citește și

Exit mobile version