• Un e-mail succint din 2016 al directorului general al Meta, Mark Zuckerberg, a devenit viral
  • Zuckerberg i-a spus unui angajat că ar trebui să se „descurce” să facă ceva, oferind puțin ajutor
  • Iată alte momente notabile în care șefii din domeniul tehnologiei au trimis e-mailuri tensionate angajaților

Recunoaște. Cu toții am avut un șef (sau doi) care ne-a speriat. Este un eveniment canonic, dar poate fi totuși unul alarmant pentru cei care nu au mai avut de-a face cu el până acum.

Angajații de la Meta, de exemplu, ar putea să simtă anxietate din cauza șefului. De ce zic asta? Din cauza e-mailurilor date de Mark Zuckerberg, care au devenit virale.

Mark Zuckerberg

Ar trebui să îți dai seama cum să faci asta”, i-a scris CEO-ul unui angajat în 2016. Asta arată documentele publicate săptămâna aceasta de un tribunal din California.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

În 2010, el a trimis un e-mail cu subiectul „Vă rog să demisionați”, după ce informații despre produsele Facebook au fost dezvăluite în presă.

Îi cer celui care a divulgat aceste informații să demisioneze imediat”, a relatat The New York Post. „Dacă sunteți de părere că este potrivit să se scurgă informații interne, ar trebui să plecați. Dacă nu demisionați, sigur vom afla oricum cine sunteți”.

Elon Musk

Elon Musk este un pic mai direct.

În timp ce mulți șefi au încercat să își aducă angajații înapoi la birou după pandemia COVID-19, Musk le-a dat angajaților săi de la Tesla instrucțiuni mai directe de întoarcere la birou.

Oricine dorește să lucreze de la distanță trebuie să fie la birou pentru un minim (și vreau să spun minim) de 40 de ore pe săptămână sau să plece de la Tesla. Acest lucru este mai puțin decât cerem angajaților din fabrică„, a scris Musk într-un e-mail din 2022, potrivit CNN. „Dacă nu vă prezentați, vom presupune că ați demisionat”.

Jeff Bezos

Când fondatorul și președintele executiv al Amazon, Jeff Bezos, era CEO, el lăsa un singur semn de întrebare să exprime faptul că era nemulțumit de echipa sa.

El a declarat în 2018 că a folosit această tactică atunci când a primit e-mailuri de la clienți supărați.

Văd cele mai multe dintre aceste e-mailuri. Le văd și le transmit directorilor responsabili de zona respectivă cu un semn de întrebare„, a spus Bezos, adăugând că era o prescurtare pentru: ”Puteți să vă uitați la asta? De ce se întâmplă acest lucru?”.

Tim Cook

Tim Cook, directorul general al Apple, a adoptat și el un ton tăios cu angajații, arată e-mailurile scurse în 2021.

Cook și-a certat angajații prin e-mail, după ce conținutul unei întâlniri interne a ajuns în presă, a relatat The Verge.

După cum știți, nu tolerăm dezvăluirile de informații confidențiale”, a scris Cook după incident. „Știm că cei care au divulgat informații constituie un număr mic de persoane. Știm, de asemenea, că persoanele care scurg informații confidențiale nu au ce căuta aici”.

Bob Iger

Deși poate nu la fel de dur ca alții, directorul general al Disney, Bob Iger, a dat o veste brutală angajaților prin e-mail.

La începutul anului 2023, Iger și-a anunțat personalul prin e-mail că firma elimină 7.000 de locuri de muncă, spunându-le angajaților că vor fi anunțați dacă li se va arăta ușa „în următoarele patru zile”.

El a adăugat că disponibilizări suplimentare de „alte câteva mii de angajați” vor avea loc în lunile următoare.

Andy Jassy

Șeful Amazon, Andy Jassy, a dat instrucțiuni stricte angajaților săi cu privire la întoarcerea la birou, avertizându-i că locurile lor de muncă sunt în joc.

„Am depășit momentul de dezacorduri și trebuie să vă implicați”, a spus el în 2023. „Iar dacă nu puteți să fiți de acord și să vă implicați, înțeleg și asta, dar probabil că nu va funcționa pentru voi la Amazon. Ne vom întoarce la birou cel puțin trei zile pe săptămână și nu este corect ca toți colegii noștri să fie prezenți trei zile pe săptămână și ca alții să refuze să facă acest lucru.”

Citește și