- Cercetătorii au folosit A.I pentru a vedea efectele încălzirii substanțelor chimice găsite în 180 arome
- Un nou studiu sugerează că vaporizatoarele aromate pot fi toxice când sunt încălzite
- Cercetarea a identificat 505 substanțe chimice periculoase, inclusiv 127 toxice acut
Cercetătorii au folosit inteligența artificială pentru a vedea impactul încălzirii substanțelor chimice găsite în 180 de arome de e-lichid. Aceast fapt poate contribui la identificarea eventualelor riscuri pentru starea de sănătate pe termen lung asociate cu vapingul.
Advertisment
Potrivit unei noi cercetări, se pare că substanțele chimice din e-lichidele aromate pot deveni toxice în momentul în care sunt încălzite.
Studiul a evidențiat că există 505 de substanțe chimice periculoase, dintre care 127 care sunt toxice în mod acut, iar 153 sunt considerate pericole pentru sănătate și iau naștere în urma procesului de vaping.
Recomandări
Cercetătorii folosesc A.I-ul pentru a vedea efectele încălzirii substanțelor chimice
Analizarea acestor efecte a fost făcută de către cercetători cu inteligența artificială pentru a simula consecințele încălzirii substanțelor chimice din 180 de arome de e-lichid.
Oamenii de știință susțin că această metodă ar putea ajuta la evaluarea riscurilor pentru sănătate pe termen lung asociate cu vapingul.
Aromele lichide care se regăsesc în țigările electronice sunt supuse încălzirii ceea ce duce formarea de vapori care sunt apoi inhalați.
Studiul spune că sursa inițială a acestor arome ar fi industria alimentară, acolo unde sunt considerate sigure.
Având în vedere toate acestea, substanțele nu sunt concepute pentru a fi încălzite la temperaturi înalte și apoi inhalate, arată concluziile cercetării.
Donal O’Shea și Dan Wu, de la Colegiul Regal al Chirurgilor din Irlanda, și Akihiro Kishimoto de la 1 IBM Research Tokyo, Japonia, autorii studiului au scris: „Aerosolii produși de vaporizarea țigărilor electronice conțin amestecuri necaracterizate extrem de complexe de produse de piroliză., ale căror implicații asupra sănătății sunt, până în prezent, în mare parte neidentificate înainte ca efectele vapingului să devină evidente în populația generală, AI poate fi exploatată pentru a oferi îndrumări publicului, factorilor de decizie și profesioniștilor din domeniul sănătății.”
Citește și:
- Cafeneaua Veche 9 a câștigat premiul de design interior la Bienala Națională de Arhitectură. Cum arată locul unde obișnuia să își petreacă diminețile Mihai Eminescu
- Prea fericiți, prea pedepsiți. Grzegorz Kaszak a demisionat de la casa parohială după ce a organizat o orgie în urmă căreia un barbat și-a pierdut conștiința
- Statele americane versul Meta. Compania lui Mark Zuckerberg este acuzată că sacrifică sănătatea mintală a tinerilor