Schimbările climatice îți afectează creierul. The Lancet Neurology spune că valurile de căldura duc la tulburări de somn.

A breathtaking sunset in the evening - perfect for wallpapers and backgrounds

Mai ții minte acele ierni în care stratul de zăpadă acoperea mașinile? Parcă au trecut niște ani buni de când copiii nu se mai pot bucura de oameni de zăpadă. Aceste lucruri apar din cauza schimbărilor climatice și creșterea nivelului de temperatură de la an la an.  

Fii precaut cu schimbările climatice

Schimbările climatice și lipsa spațiilor verzi îți pot agrava anumite afecțiuni ale sistemului nervos. Condițiile care se pot agrava odată cu creșterea temperaturii și a umidității includ accidentul vascular cerebral, migrenele, meningita, epilepsia, scleroza multiplă, schizofrenia, boala Alzheimer și boala Parkinson.

Creierul tău este responsabil de gestionarea provocărilor de mediu, în special temperaturile și umiditatea ridicată. Acesta, declanșează transpirația și semnalează necesitatea de a ne muta de la soare la umbră.

România e vulnerabilă la schimbările climatice

În ultimii ani, România cunoaște veri din ce în ce mai călduroase. Instituțiile și administrațiile locale nu pot controla aceste schimbări climatice dar se pot orienta către metode de combatere. Una dintre acestea constă în construirea de spații verzi, adică creșterea nivelului de oxigen mai ales în orașele aglomerate. G. Pătrașcu, fostul arhitect-sef al Capitalei, e de părere că problema principală este expropierea terenurilor de către Primării.

Informează-te cu privire la schimbările climatice?

Instituțiile internaționale sunt nevoite să vină cu metode de atenuare ale acestor schimbări climatice. Dar vor mai trece ani până când eforturile serioase vor începe să facă o diferență reală. Între timp, te poți proteja, obținând informații personalizate despre riscurile evenimentelor meteorologice adverse.

Medicii și experții în sănătate publică pot explica cum să reducă aceste riscuri: „Putem adapta sistemele locale de alertă meteo pentru cei cu boli neurologice. De asemenea, putem colabora cu cei afectați, familiile lor și îngrijitorii, pentru a ne asigura că alertele și răspunsurile meteo-sănătate au sens pentru comunitățile afectate și pot fi implementate”.

Cei crescuți în țări călduroase se adaptează mai ușor

Oamenii care s-au născut și au crescut în Africa sau în țări călduroase se pot adapta mai repede la schimbările climatice. Ei se simt confortabil la temperaturi cuprinse între 20˚C și 26˚C și la umiditate între 20% și 80%. Multe dintre componentele creierului funcționează aproape de limitele superioare ale intervalelor lor de temperatură, ceea ce înseamnă că schimbările climatice pot duce la disfuncționalități.

Citește și:

Exit mobile version