- Studiile arată că relația pe care o ai cu frații și surorile tale îți afectează sănătatea mentală
- Relația cu frații tăi este cea mai longevivă relație
- Relația pozitivă cu dintre frați reduce depresia și singurătatea
Cât de des te certai cu fratele sau sora ta când erați mici?
Cea mai longevivă relație din viața ta este chiar cea cu fratele tău. Vă cunoașteți de când vă știți și ați împărțit pe lângă parinții și amintirile de familie. Nu este altcineva care te înțelege mai bine când te cerți cu părinții tăi. Dar nu întotdeauna relațiile dintre frați sunt bune. Studiile arată că relația cu frații tăi îți influențează sănănătatea mentală.
Comparația cu fratele tău este mărul discordiei
Allison Aubrey, jurnalistă, a explicat pentru NPR că studiile arată că dacă ai o relație armonioasă cu sora sau fratele tău, riscul de a avea depresie și de a te simți singur este mai mic. De obicei, în multe familii există rivalitate între frați. Cei mari își impugn dominanța pentru că au avantajul vârstei dar cei mici au avantajl că sunt mai mici. Parintții sunt mai atenți cu ei. Comparațiile de asemenea sunt mai ușor de făcut, mai ales dacă este o diferență de vârstă mai mica. Copiii sunt dați împreună la activități și diferențele sunt mai vizibile. Asta poate să ducă la drame familiale în care copiii să se simtă nedreptățiți sau nevăzuți.
Adulții se înteleg mai bine cu frații lor
Majoritatea relațiilor bune între frați apar dupa adolescență. Când ești mai mic, șansele să te compare cu fratele sau sora ta sunt mai mari pentru că încă nu ai o personalitate bine formată. Mai târziu, în adolescență, de obicei este momentul în care fiecare are anturajul său. Mult timp este petrecut departe de familie. Abia pe la 20-23 de ani, frații se înțeleg mai bine pentru că au fiecare o personalitate bine formată, nu mai sunt motive de comparație și pot avea lucruri în comun.
Citește și: