• Ziua Mondială a ciocolatei reprezintă un tribut adus celei mai mari invenții culinare
  • În fiecare an se consumă aproximativ 7,2 milioane de tone de ciocolată la nivel global
  • Insustria ciocolatei generează venituri de peste 130 de miliarde de dolari
  • Cea mai mare parte din producţia de cacao provine dintr-o zonă din jurul Ecuatorului

Ziua mondială a ciocolatei reprezintă un tribut adus uneia dintre cele mai mari invenţii culinare ale omenirii. Ciocolata poate ajuta la crearea celor mai luxoase deserturi, dar poate fi savurată chiar şi în starea ei pură Știați că, în fiecare an, se consumă aproximativ 7,2 milioane de tone de ciocolată la nivel global? Industria ciocolatei generează venituri de peste 130 de miliarde de dolari.

Cât de versatilă este ciocolata și cum o putem introduce în retete variate clasice de la pricomigdale pana la inghetata artizanala?

Ciocolata este foarte versatilă și, dincolo de domeniul pralinelor, ea este utilizată foarte mult în cofetării pentru realizarea prăjiturilor. Cofetăriile folosesc ciocolata într-o gamă largă de produse. În contextul scumpirilor din ultima perioadă, ciocolata rămâne un element esențial în producția zilnică.” a declarat Alex Ștefan pentru Aleph News.

Recomandări

NU E PROFI? SCHIMBĂ-ȚI PROFII!
92,5% CONTESTAȚII SCHIMBĂ MEDIA ELEVILOR LA EVALUAREA NAȚIONALĂ
BACADEMIA!

„În varianta de tablete, recomand să ne uităm la compoziția ingredientelor. Sugerez consumul unei ciocolate veritabile, care nu conține adaosuri de grăsimi sau alte ingrediente.” a mai adăugat Alex Ștefan.

Citește și