F. Nistor: „Muzeele încearcă să meargă din zona clasică a expunerii tablourilor în original în zona virtuală”. A.I-ul este noua provocare la noaptea muzeelor

Bucureștiul se pregătește pentru o ediție cu totul specială a Noapții Muzeelor, eveniment așteptat cu nerăbdare de iubitorii de cultură.

Numeroase instituții culturale se pregătesc să ofere publicului o experiență memorabilă, cu expoziții, tururi ghidate și evenimente speciale.

Cum arată A.I la muzee?

„Este un subiect extrem de interesant și extrem de disputat. Dacă este să privim să avem o imagine de ansamblu a ceea ce se întâmplă în perioada aceasta în muzee. Cred că ar fi bine să se întâmple asta așa. Aici mă refer la faptul că din ce în ce mai mulți extremiști încep să distrugă capordopele ale picturilor universale în marele muzee ale lumii.

De asemeni, muzeele încearcă să meargă din zona clasică a expunerii tablourilor în original în zona virtuală, pentru a ieși din zona închisă a așa, aparent închisă, a muzeilor inaccesibile la muzeele deschise oriunde. Să nu uităm, de exemplu, că majoritatea muzeelor încep să scaneze la o rezoluție extraordinar de bună oprelor de artă litografiile și chiar și cărțile nu le. Nu ne referim doar la muzee, ci și la biblioteci, care aici suntem, în orașul lui Gutemberg. Chiar și Biblia tipărite de el acum peste 600 de ani este scanată la o rezoluție incredibil de bună, încât poți să vezi mai bine în într-un mediu virtual decât în realitate”, a spus Florin Nistor, expert în turism la Aleph News.

Citește și:

Exit mobile version