• IQ-ul poate fi influențat de mai mulți factori precum nutriția și sănătatea, educația, factorii de mediu, politicile economice și implicarea părinților și a comunității
  • Țara cu cel mai mare IQ este Japonia cu 106.48 fiind media
  • Media IQ-ului în România este de 86 și se situează pe locul 66 în topul mondial

Te-ai gândit vreodată că IQ-ului nu reprezintă doar cu ce ai fost înzestrat din naștere, ci că poți să îl crești? Sunt câțiva factori externi foarte importanți care te pot ajuta să își mărești IQ-ul. The Economist a adunat câteva moduri prin care poți să îți îmbunătățești scorul. Iată ce trebuie să faci!

Ai grijă la alimentație!

Alimentația și nutriția joacă un rol crucial când vine vorba de menținerea creeirului sănătos. Deci, nu este de mirare că poate afecta și inteligența. Mulnutriția, mai ales pe timpul sarcinii, poate afecta dezvoltarea cognitivă a copilului.

Educația

Educația joacă un rol important în dezvoltarea coeficientului de inteligență al copiilor. Educația timpurie, în special, s-a dovedit a avea beneficii pe termen lung asupra IQ-ului. Programele care se concentrează pe dezvoltarea abilităților cognitive, gândirea critică și rezolvarea problemelor pot îmbunătăți inteligența.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Factorii de mediu

Expunerea la substanțe toxice precum plumbul sau alte toxine, pot afecta grav activitatea cognitivă și implicit și inteligența.

Politicile economice joacă un rol important

Stabilitatea economică și politicile pot reduce sărăcia. Astfel se pot crea medii propice dezvoltării intelectuale. Accesul la îngrijire medicală, locuințe stabile și comunități sigure joacă un rol important în dezvoltarea coefinetului de inteligență.

Familie și comunitatea

Implicarea părinților și a comunităților în educația și dezvoltarea copiilor poate oferi sprijin și resurse suplimentare, îmbunătățind astfel creșterea cognitivă.

Citește și