- Încearcă somonul în crustă de tandoori, trufe și sos raita de la Epicure, restaurant cu 3 stele Michelin
- La ,,Relais de l’Entrecôte’’ poți încerca celebrul steak de vită cu cartofi prajiți din Paris
- Cristina Ioana: „La Ritz găsești cele mai bune Madeleines din Paris”
Ești în Paris, așa că te gândești la fine dining. Poate o cină pe malul Senei, dacă ești în căutarea unei experiențe în toată regula, nu o simplă masă în oraș. Orașul luminilor găzduiește o multitudine de restaurante remarcabile care nu îți oferă doar o experiență culinară, ci și o poveste.
Advertisment
Foodblogger-ul Cristina Ioana tocmai s-a întors de la Jocurile Olimpice din Paris, unde spune că a gustat cele mai tari dish-uri „Trebuie neapărat să încerci celebrul Le Relais de l’Entrecôte.” spune Cristina.
La ce restaurant cu stele Michelin putem mânca în Paris?
,,Pentru restaurantele de tipul fine dining, avem o multitudine de opțiuni din care puteți alege. Însă pe mine m-a interesat cel mai mult Epicure, unde mâncarea este o piesă de artă. Iar toată experiența de la locatie, de la servire până la prezentare și cel mai important, la măncare, este absolut placută. Pe mine m-a impresionat cel mai tare somonul în crustă tandori, ce avea un sos atât de cremos încât a transformat toată experiența în ceva inedit”, spune Cristina.
Recomandări
Are Parisul ceva aparte?
„Eu, după fiecare fel de măncare, mă întrebam ce am măncat, deși sunt gusturi pe care le am mai încercat. De la calitatea produselor până la modul de execuție – totul este la un nivel foarte înalt. Sunt anumite restaurante la care trebuie să aștepți și 6 luni”, a declarat Cristina Ioana, foodblogger, pentru Aleph News.