- Vremea frumoasă vine și dezavantaje: odată cu temperaturile de vară a început și sezonul căpușelor
- Medicii spun că ne-am putea confrunta cu o reală invazie de insecte
- Purtarea hainelor lungi, un prim pas spre a evita o mușcăturile de căpușe
Ne bucurăm de vremea frumoasă, dar uneori uităm că temperaturile ridicate din termometre vin și cu dezavantaje.
Plimbările în natură atunci când este soare afară aduce un dezavantaj: mușcătura de căpușă. O mușcătură poate cauza de boli grave: borelioza, boala Lyme, febra butonoasă și encefalita de căpușă. Mușcătura unei căpușe este asemănătoare cu cea a uniu țânțar.
Mușcătura se manifestă prin umflătură mică și de culoare roșie la nivelul zonei. Când nu există complicații, zona se vindecă în câteva zile.
Ce simptome apar la mușcătura de căpușă?
În mod normal, înțepăturile sunt inofensive. Cu toate acestea, pot cauza reacții alergice, umflătură la nivelul zonei, senzație de arsură la nivelul zonei afectate și uneori chiar dificultăți respiratorii.
De cele mai multe ori, căpușele atacă la nivelul: axilelor, coapselor, scalpului, spatele genunchiului, în zona sau interiorul ombilicului, în jurul taliei, în interiorul și în jurul urechilor, toracelui, gambelor.
Printre principalele simptome întâlnite la mușcătura de căpusă sunt: durerea sau umflătura la locul mușcăturii, erupție cutanată, senzație de arsură la locul mușcăturii, vezicule, dificultăți de respirație, în cazul în care apare o alergie severă.
Cum poți evita mușcătura de căpușă?
Pentru a evita mușcătura de căpușă și eventualele complicații, specialiștii ne fac o serie de recomandări. Iată de ce trebuie să ținem cont!
- să purtăm haine care să acopere cât mai mult din piele;
- să folosim spray-uri împotriva insectelor pentru piele;
- protejează-ți curtea cu ajutorul soluțiilor împotriva insectelor;
- îngrjește gazonul;
- fii atent la toate persoanele care au fost în natură, mai ales copiii și câinii;
- fă duș imediat când ajungi acasă.