• De la 1 iulie 2024 vei plăti 2 000 de yeni, echivalentul a aproape 13 dolari, pentru a urca pe Muntele Fuji
  • Numai în 2023, peste 221 000 de persoane au urcat pe muntele japonez
  • Banii din taxe vor fi folosiți pentru măsuri de siguranță, întreținerea traseului și asistența pentru excursioniștii străini

Japonia introduce o taxă pentru supraturism. Începând cu 1 iulie 2024, vei plăti 2.000 de yeni (aproximativ 13 dolari) pentru a urca pe Muntele Fuji, pe traseul Yoshida. Până acum era prevăzută doar o contribuție voluntară de 1.000 de yeni. Fondurile vor fi alocate pentru siguranță, întreținerea traseului și sprijinirea excursioniștilor străini. În plus, pentru a combate turismul excesiv, accesul va fi limitat la 4.000 de vizitatori pe zi. Aceste măsuri vin ca răspuns la numărul în creștere de turiști pe Muntele Fuji. În 2023 numărul turiștilor a fost de peste 221.000 de persoane. Însă, care este principala problemă legată de supraturist enunțată de Japonia? A provocat probleme legate de deșeuri, dificultăți de urcare și siguranță.

Taxa de acces și limitarea vizitatorilor pe traseul Yoshida fac parte dintr-o strategie mai amplă a guvernului japonez pentru a gestiona turismul excesiv în destinațiile populare din toată țara.

Citește și

Recomandări

NU E PROFI? SCHIMBĂ-ȚI PROFII!
92,5% CONTESTAȚII SCHIMBĂ MEDIA ELEVILOR LA EVALUAREA NAȚIONALĂ
BACADEMIA!