• Colossal Biosciences este compania care dorește să readucă la viață mai multe specii din preistoric
  • Speciile pe care le vor aduce până în 2028 sunt mamutul, dodo și tigrul tasmanian
  • Compania va folosi intelgiența artificială pentru a identifica genele de bază ale animalelor

Vei vedea mamuți în vacanța ta din Siberia

Acest lucru se pare că nu mai este doar un scenariu de film. Colossal Biosciences este o cmpanie privată de biotehnologie și inginerie genetică ce își propune ca până în 2028 să readucă la viață mai multe specii de animale din preistorie. Mamutul, tigrul tasmanian sau pasărea dodo ar putea fi animale ce le vei putea vedea peste câțiva ani.

Mamuții sunt o specie din epoca preistorică ce au încetat din viață acum aproximativ 4.000 de ani. Arheologii au găsit fosile ale acestora pe toate continentele înafară de America de Sud și Australia. Această specie era erbivoră și locuia în principal în tundra, loc unde temperaturile pot ajunge pînă la -50°C.

Tigrul tasmanian a disparut abia în anii 90. Aceștia au dispărut din cauza unui cancer transmisibil fără o cauză anume. Această specie a jucat un rol important în ecosistemele tasmaniene și de pe continentul Australia. Acesta apare chiar si oe stema statului australian.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Pasărea Dodo este o specie de pasăre care nu zbura. Ea trăia în jurul insulei Maurițius. Avea o înălțime de 70 de centimetri și avea în jur de 17 kilograme. Cauza extincției sale a fost vânatul excesiv de către oameni.  

Inteligența artificială este folosită și în genetică

Cercetătorii doresc să folosească inteligența artificială pentru a readuce animelele la viață. Ei consideră că tehnologia a avansat atât de mult încât au toate resursele necesare pentru a recrea ADN-ul dorit. Pentru crearea unui mamut, aceștia vor folosi un elefant surogat, însă, acest proces ar putea dura 2 ani deoarece perioada de gestație a unui elefant este de 22 de luni. Animalele readuse la viață vor locui în grupuri locale precum grupuri indigene, grupuri de conservare și terenuri private.

Mamuții pot salva criza elefanților

Elefanții sunt o specie pe cale de dispariție. În lume mai sunt aproximativ 45.000 de mii de elefanți asiatici. Aceștia sunt esențiali pentru ecosistemul lor. Cea mai în pericol specie este a elefantului african. Exctincția lor se întâmplă din cauza braconajului pentru fildeș și pierderea habitatului natural. Proiectul ar putea revitaliza numărul elefaților și astfel recupera din pierderile avute în ultimii 50 de ani.

Citește și: