• În Japonia, sorbitul tăiețeilor este un semn de apreciere, dar în America este considerat nepoliticos.
  • În Marea Britanie, scoaterea coatelor de pe masă este esențială pentru o etichetă corectă.
  • În Rusia, nu refuza niciodată o ofertă de băutură. poate fi văzut ca un semn de neîncredere.
  • În Italia, nu comanda cappuccino după prânz; este considerat un faux pas.

O hartă interactivă publicată recent pe rețelele de socializare, dezvăluie regulile de bună purtare, pe care trebuie să le urmărești dacă te afli într-un alt colț al lumii. Prezintă unele dintre cele mai ciudate obiceiuri, de care trebuie să ți cont atunci când vizitezi o nouă țară. Dacă până acum ai învățat să nu sorbi supa atunci când mănânci află că daca mergi în Japonia, sorbitul reprezintă un semn de apreciere.

Ce greșeli frecvente fac turiștii la masă în străinătate?

Una dintre cele mai comune greșeli este să uităm că obiceiurile noastre de acasă, nu se potrivesc întotdeauna cu cele locale. Un exemplu care și pentru mine a reprezentat o obsesie la un moment dat este parmezanul. Târziu am aflat că el nu poate fi pus peste orice. Iar în Italia acest lucru este destul de flagrant pentru ei. De asemenea un lucru pe care l-am preluat din cultura italiană este să nu imi pun ketchup pe pizza. Am început să înțeleg ingredientele și să mă bucur de gustul lor autentic. Iar in paralel cu acest lucru bun pe care l-am schimbat, am și un păcat. O dată la ceva timp am poftă de pizza cu ananas.

Ar trebui ca școlile să introducă lecții despre eticheta la masă?

Ar fi ceva ideal, pentru că majoritatea învătăm prima dată de la părinți. După prindem din postările de pe internet iar ultima dată din societate, în momentul în care ajungi într-un context în care depinzi de așa ceva. Nu mă gândesc la cursuri săptămânale, ci poate un curs lunar, opțional, care să te învețe lucrurile de bază în primul rând.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ