• Ministerul Educației a anunțat pe 9 iulie 2024 rezultatele finale de la Evaluarea Națională
  • După contestații, numărul elevilor cu medii de 10 a cresuct de la 65 la 74
  • Daniela Vișoianu: „E de văzut dacă introducerea acestei corecturi digitalizate va atenua în timp numărul de contestații”

Emoțiile au fost la cote maxime azi pentru absolvenții claselor a VIII-a. Cei care au fost nemulțumiți de primele note de la Evaluarea Națională au depus contestații: peste 27 de mii de cereri. Dintre acestea aproape 25 de mii au dus la modificarea notei: aproape 15.000 au avut nota mai bună, iar ceilalți s-au trezit cu nota scăzută.

Astfel, numărul celor cu media generală 10 a crescut de la 65 de elevi la 74. Vorbim despre generația care
s-a împuținat față de acum 9 ani: aproape 31 de mii de elevi care au intrat atunci clasa 0 nu au mai
ajuns la examenul de Evaluare Națională.

„Vorbim de 27.000 de lucrări, nu vorbim de 27.000 de elevi. E foarte posibil ca unii elevi să fi depus contestație la ambele discipline. Numărul de contestații este în linia ultimilor ani. E de văzut dacă introducerea acestei corecturi digitalizate va atenua în timp numărul de contestații. Dacă copiii care au avut scăderi semnificative de note vor învăța din asta și poate că se vor depune tot mai puține contestații, dar mecanismul de contestație cred că va genera dezbateri serioase și mă aștept inclusiv la un proces împotriva Ministerului Educației”, a spus Daniela Vișoianu, expert în educație, la Aleph News.

Recomandări

NU E PROFI? SCHIMBĂ-ȚI PROFII!
92,5% CONTESTAȚII SCHIMBĂ MEDIA ELEVILOR LA EVALUAREA NAȚIONALĂ
BACADEMIA!