Tu cum te distrezi la muncă? Pe 3 aprilie sărbătorești Don’t go to work unless it’s fun day

Tu te distrezi la locul de muncă? Conform principiului Don’t go to work unless it’s fun day, dacă ziua de 3 aprilie nu este distractivă la job, nu trebuie să mergi la lucru.

Ce este Don’t go to work unless it’s fun day?

Sărbătoarea a fost concepută în 1997 de către Tom și Ruth Roy, un cuplu de antreprenori care promovează pozitivismul la muncă. Aceștia consideră că munca trebuie să fie plăcută și împlinitoare. Sărbătoarea reprezintă un memento pentru noi să prioritizăm fericirea și bunăstarea noastră în loc de a face prezența la un job pe care nu-l iubim.

Sărbătoarea este un răspuns la tentativele de echitare a mediului de lucru de-a lungul timpului

Acest eveniment vine în contextul în care angajații sunt din ce în ce mai stresați la locul de muncă. În 1910, președintele american William Howard Taft a încercat să introducă un concediu anual între 2 și 3 luni. În 2009, s-a votat Actul Vacanței Plătite, prin care angajatorii se angajau să ofere minim o săptămână de concediu plătit, însă nu s-a materializat. Abia în 2013 s-a aprobat legea prin care se oferă un număr minim de zile de concediu medical plătit.

Cât de mulțumiți sunt românii de locul de muncă?

Românii se plâng de stres și atmosfera toxică de la lucru. Peste jumătate dintre români (56%) vor să-și schimbe job-ul, 42.3% din cazuri motivând că plecarea este din cauza mediului toxic de lucru. Specialiștii în recrutări arată că tinerii sunt cei mai predispuși la schimbări.

„Predispoziția la schimbare se regăsește mai mult în rândul angajaților tineri 18-24 – 25-30”, conform Ancăi Călugăru, management trainee.

Citește și:

Exit mobile version