- Pe 7 mai a fost pună în aplicare Legea europeană privind libertatea mass-media.
- Această lege vine cu garanții împotriva implicării politicului în procesele editoriale și împotriva supravegherii jurnaliștilor.
- Věra Jourovát: „Pentru prima dată, UE dispune de un act legislativ care protejează libertatea mass-media.”
- Thierry Breton: „Societățile din domeniul mass-mediei au un rol vital în cadrul democrațiilor noastre”
Ești preocupat de libertatea de exprimare în mass-media? Află că, pe 7 mai a fost pusă în aplicare Legea europeană privind libertatea mass-media. Este o veste incredibilă și o realizare deosebită pentru protejarea independenței și pluralismului în lumea mass-media.
Legea vine cu garanții esențiale împotriva amestecului politic în procesele editoriale și împotriva supravegherii jurnaliștilor. Mai mult decât atât, aceasta va facilita activitatea mass-mediei atât pe piața internă, cât și în mediul online. Scopul său este, de asemenea, de a asigura independența și finanțarea stabilă a serviciilor publice de media. Totodată, este garantată transparența în ceea ce privește proprietatea asupra mass-media și alocarea fondurilor pentru publicitatea guvernamentală.
Această mișcare este cu adevărat una istorică, având un impact profund asupra modului în care consumi. Prin urmare, intrarea în vigoare a acestei legi este un moment crucial pentru democrația noastră și pentru calitatea libertății de exprimare.
Jurnaliștii au un rol esențial în promovarea democrației
Vicepreședinta pentru valori și transparență, Věra Jourová, a declarat: „Pentru prima dată, UE dispune de un act legislativ care protejează libertatea mass-media. UE este conștientă de faptul că jurnaliștii au un rol esențial pentru democrație și că trebuie protejați. Solicit statelor membre să pună cât mai repede în aplicare noile norme. ”
Comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a adăugat: „Societățile din domeniul mass-mediei au un rol vital în cadrul democrațiilor noastre”.
Citește și