- Pe 7 mai a fost pună în aplicare Legea europeană privind libertatea mass-media.
- Această lege vine cu garanții împotriva implicării politicului în procesele editoriale și împotriva supravegherii jurnaliștilor.
- Věra Jourovát: „Pentru prima dată, UE dispune de un act legislativ care protejează libertatea mass-media.”
- Thierry Breton: „Societățile din domeniul mass-mediei au un rol vital în cadrul democrațiilor noastre”
Ești preocupat de libertatea de exprimare în mass-media? Află că, pe 7 mai a fost pusă în aplicare Legea europeană privind libertatea mass-media. Este o veste incredibilă și o realizare deosebită pentru protejarea independenței și pluralismului în lumea mass-media.
Advertisment
Legea vine cu garanții esențiale împotriva amestecului politic în procesele editoriale și împotriva supravegherii jurnaliștilor. Mai mult decât atât, aceasta va facilita activitatea mass-mediei atât pe piața internă, cât și în mediul online. Scopul său este, de asemenea, de a asigura independența și finanțarea stabilă a serviciilor publice de media. Totodată, este garantată transparența în ceea ce privește proprietatea asupra mass-media și alocarea fondurilor pentru publicitatea guvernamentală.
Această mișcare este cu adevărat una istorică, având un impact profund asupra modului în care consumi. Prin urmare, intrarea în vigoare a acestei legi este un moment crucial pentru democrația noastră și pentru calitatea libertății de exprimare.
Recomandări
Jurnaliștii au un rol esențial în promovarea democrației
Vicepreședinta pentru valori și transparență, Věra Jourová, a declarat: „Pentru prima dată, UE dispune de un act legislativ care protejează libertatea mass-media. UE este conștientă de faptul că jurnaliștii au un rol esențial pentru democrație și că trebuie protejați. Solicit statelor membre să pună cât mai repede în aplicare noile norme. ”
Comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a adăugat: „Societățile din domeniul mass-mediei au un rol vital în cadrul democrațiilor noastre”.
Citește și