- 40% dintre britanici au fost la un atelier de artă măcar o dată pe an.
- Cei care fac activități artistice au o viață sentimentală mai bună.
- Oamenii care s-au implicat în crearea de arte și meșteșuguri sunt mai fericiți
Tricotează zilnic, măcar o oră, pentru o viață mai fericită! Fericirea îți va veni „mănușă”! Cu cât te implici în mai multe activități, cu atât vei fi mai sănătos. Activitățile artistice, cum ar fi pictura, olăritul, fotografia sau tricotatul, pot influența semnificativ starea de bine. Un studiu realizat de Departamentul de Cultură, Media și Sport cu 7.000 de persoane cu vârste peste 16 ani a arătat că cei care se dedică artei și meșteșugurilor se simt mai fericiți și împliniți în viața sentimentală. Aproape 40% dintre britanici au participat la un atelier în ultimul an.
Echipa a descoperit că puțin peste 37% dintre persoane au raportat că au participat la cel puțin o activitate de artă sau meșteșuguri în ultimele 12 luni. Cercetătorii au analizat apoi evaluările pentru bunăstare.
Ce spun rezultatele? Oamenii care s-au implicat în crearea de arte și meșteșuguri sunt mai fericiți.
Winston Churchill a pictat, Judi Dench este renumită pentru broderia ei, iar prezentatorul Tom Daley se știe că a tricotat la Jocurile Olimpice.
„Aceasta a fost probabil cea mai interesantă descoperire a noastră, pentru că cu siguranță ai crede că obții o mare parte din sentimentul valorii tale de la locul de muncă.” Rezultatele ar putea reflecta faptul că nu toată lumea are o slujbă care consideră că o împlinește, în timp ce oamenii au adesea un sentiment de stăpânire sau „flux” atunci când desfășoară activități de artă și meșteșuguri – experimentând controlul, realizările și autoexprimarea.
Citește și
- Risipa alimentară în România: O problemă majoră cu soluții la îndemână
- C. Ciupală, profesor: „Dacă vrea un copil să se pregătească suplimentar o poate face”. Ligia Deca schimbă regulile pentru meditații
- Radu Szekely, fost secretar de stat în Ministerul Educației: „Detenția nu ar trebui să fie asociată cu școala; școala nu este o închisoare”