• RSACP: În 2023 au avut loc 25.442.640 de proceduri cosmetice minim invazive în SUA
  • RSACP: În 2023 numărul tinerilor care au apelat la lifting facial a crescut cu 45%
  • 25.442.640 de proceduri cosmetice minim invazive au fost efectuate în SUA în 2023.

În căutarea frumuseții ideale, tot mai mulți tineri apelează la bisturiu. Conform Raportului anual al Societății Americane de Chirurgie Plastică, numărul operațiilor estetice a crescut cu 5%, atingând un nou record. Frumusețea pare că devine din ce în ce mai accesibilă prin intervenții cosmetice.

În total, 25.442.640 de proceduri cosmetice minim invazive – care nu necesită incizii în piele – au fost efectuate în SUA în 2023, împreună cu 1.575.244 de proceduri de chirurgie estetică. Botoxul a reprezentat 4,7 milioane din aceste proceduri, iar plombele dermice au reprezentat alte 3,4 milioane. Și în timp ce aproximativ jumătate din aceste proceduri de întinerire au fost efectuate pe persoane cu vârste cuprinse între 40 și 54 de ani, experții au raportat, de asemenea, o schimbare în creștere spre o populație mai tânără.

„Se pot vedea peste tot efectele operațiilor estetice și este o modă. Părinții modelează prin propriul lor exemplu, prin abordarea proprie față de frumusețe și standarde de înfrumusețare, doar că atunci când vorbim despre adolescenți, aceștia tind să fie foarte înclinați către grupul lor de prieteni sau către social-media, unde standardele de înfrumusețare au devenit foarte greu de atins”, a explicat Andreea Răduță, psiholog parental, la Aleph News.

Recomandări

NU E PROFI? SCHIMBĂ-ȚI PROFII!
92,5% CONTESTAȚII SCHIMBĂ MEDIA ELEVILOR LA EVALUAREA NAȚIONALĂ
BACADEMIA!

Citește și