• Purtarea albului de către jucători nu este singura regulă impusă la Wimbledon.
  • Jucătorilor le este permis un singur ornament de culoare în jurul decolteului sau al manșetelor, atâta timp cât nu este mai gros de un cm
  • Nu ai voie la Wimbledon cu pălării supradimensionate și cu tricouri pe care sunt scrise mesaje politice

Cum te îmbraci dacă mergi al meciuri la Wimbledon? Jucătorii și spectatorii au un dress-code pe care trebuie să-l respecte daca vor să participe. Jucătorii trebuie să poarte „aproape în întregime alb”. Spectatorilor nu le este permis accesul cu selfie stick-uri, pălării supradimensionate și mesaje politice pe haine.

Prestigiosul Grand Slam, cunoscut de mult timp pentru codul său vestimentar impecabil pe teren, are și alte reguli și orientări stricte pentru jucători și spectatori la turneul de tenis din Londra, relatează People.

La Wimbledon se așteaptă, de asemenea, un anumit nivel de etichetă. Acest lucru se poate datora prezenței familiei regale britanice. Kate Middleton este patroana Lawn Tennis Association. De asemenea, Wimbledon este primul turneu oficial de tenis pe iarbă din lume, fondat în 1877.

Recomandări

NU E PROFI? SCHIMBĂ-ȚI PROFII!
92,5% CONTESTAȚII SCHIMBĂ MEDIA ELEVILOR LA EVALUAREA NAȚIONALĂ
BACADEMIA!

Renomitul cod vestimentar strict a fost introdus în 1963; în 1995, regulile de participare la Wimbledon au fost clarificate pentru a impune ținute „aproape în întregime albe”, iar în 2023 au fost modificate pentru a permite jucătoarelor să poarte lenjerie de culoare închisă.

Citește și