- Co-housing este un fenomen susținut în special de studenți
- Co-housing-ul reprezintă să împarți o casă cu persoane străine
- Studiul arată că mulți studenți preferăsă stea cu străini decât singuri
Prețurile cresc și viața de student este costisitoare. Astfel că mulți caută alternative la modul în care trăiesc pentru a scăpa de cheltuieli inutile. Mulți consideră că a sta singuri într-o chirie nu aduce beneficii, ci mai multe probleme. Se simt din ce în ce mai singuri. OMS a declarat că singurătatea este o problemă de sănătate de interes global. Așa s-au îndreptat spre co-housing.
Advertisment
Ești mai singur în când stai singur
Co-housing este un trend în special întâlnit în străinătate unde fiecare persoană închiriază o cameră dintr-o casă și împart spațiile comune precum bucătăria, living room-ul și baia. Chiria este mult mai mică și ai colegi de casă. Mulți studenți preferă astfel de cazări pentru că nu se mai simt atât de singuri.
Te simți ca într-o a doua familie
Pentru mulți studenți, faptul că s-au mutat de acasă departe de familiile lor este un moment greu emoțional. Nu neapărat că nu ar vrea să plece de acasă și să fie independenți, dar s-au obișnuit în preajma oamenilor. Într-un co-housing, trăiești ca într-o familie alături de persoane de vârsta ta care pot deveni ulterior cei mai buni prieteni ai tâi. Dar nu este doar pentru studenți. Acest trend a continuat pentru unii chiar și după facultate. De exemplu, Creal Zering a relatat pentru BBC că ea împreună cu soțul și fiica ei locuiesc în co-housing.
Recomandări
Sunt și părți negative
Cu cât sunt mai mulți oameni care stau într-o casă, sunt cu atât mai multe șanse să fie conflicte. Băile sunt ocupate, poate nu toată lumea își spală farfuriile și nu este liniște. Cei care stau în co-housing susțin că este greu să se deconecteze de grup cu adevărat și să petreacă timp singuri.
Citește și