- Dovleacul devine ingredientul principal pentru supe și deserturi rafinate.
- Integrează rădăcinoasele în tocane și salate calde pentru un boost de vitamine.
- Fructele de toamnă, cum ar fi gutuile și prunele, aduc un echilibru perfect între dulce și acrișor.
- Condimentele de toamnă, precum scorțișoara și nucșoara, transformă mâncărurile simple în delicii.
Gata cu pepenele cu brânza. Ușor căldura insuportabilă trece și frigul te face să visezi la ceva mai cald și mai consistent pe masă. Ce zici de dovleac? Sau de o tocană? Acestea sunt două din preparatele la care te gândești când spui toamnă. Dar trebuie ca trecerea de la mâncărurile ușoare de vară la preparate mai consistente să nu fie dificilă, ci să facă parte din mersul lucrurilor.
Ce trebuie neapărat să gătesc sau să gust din oraș, toamna asta?
„Nu schimbăm foarte mult meniul. Dacă vara avem pepene cu brânză, acum o să schimbam pepenele cu struguri sau cu smochine și brânza o păstrăm.” ne spune Alex Rada, chef bucătar, pentru Aleph News.
Și dacă nu ne place dovleacul, ce putem să ne facem?
„Avem variante, conopidă, brocoli, salată cu spanac. Începem ușor să reintroducem carnea și mâncarea caldă. Revin supele și ciorbele”, spune Alex.