• Președintele Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, spune că sistemul de învățământ este ultra-birocratizat
  • Potrivit acestuia, profesorii sunt acoperiți de redactarea hârtiilor, lucru pe care se pune tot mai mult accent
  • Marius Nistor: „Nu mai contează ce faci tu la catedră.”
  • Marius Nistor: „Să ai un salariu decent în sistemul de învățământ preuniversitar trebuie să pleci de la 1.800 euro. De la 1.800-2.000 euro”

Parcă birocrația a înghițit toate structurile! Și dăm din una într-alta. Dacă am scăpat de celebrul dosar cu șină e necesar să ne afundăm în continuare în hârtii. Nu de alta, dar mai avem până când o să vedem România digitalizată că la România Educată încă mai visăm!

Profesorii, în loc să predea la clase, sunt mereu ocupați cu făcut hârtii, că asta le cere sistemul. Unde-i școala de altădată?

Președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor, spune că sistemul i-a transformat pe profesori în „vânători de hârtii, nu mai contează ce faci la catedră”.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

„Nu mai contează cât de bun ești în fața elevilor, contează cât de multe hârtii poți să aduni pentru a obține ceva în plus la salariu. Am ajuns să avem un sistem de învățământ ultra-birocratizat, am ajuns să avem colegi care sunt preocupați mai degrabă să strângă hârtii.

Ele sunt mai relevante decât rezultatele. Și atunci, riscăm, mergând pe o astfel de variantă, cu așa-zisa salarizare diferențiată, pe criterii de performanță, dar criterii de performanță pe care încă nu le-am definit și pe care nu le putem cuantifica și nu le-a cuantificat nimeni vreodată, să mergem din rău înspre și mai rău. Ori noi ne dorim în momentul de față să avem o salarizare decentă pentru cadrele didactice”, a spus Marius Nistor la InfoEdu, la TVR Info.

Birocrația din educație, criticată

„Și i-aș ruga pe politicienii noștri actuali să-și aducă aminte de ceea ce spunea un ministru al Educației, care ne dădea dreptate și spunea următorul lucru: ca să ai un salariu decent în sistemul de învățământ preuniversitar trebuie să pleci de la 1.800 euro. De la 1.800-2.000 euro începem să discutăm ce înseamnă bonusuri salariale pentru rezultatele pe care tu le obții atunci când muncești mai mult și ai rezultate mai bune decât colegii tăi. Da, știi, știți cine era ministrul altceva? Domnul Miclea.”