• Începutul de an școlar vine cu lupte pentru elevi, mai ales dacă e vorba de noi medii academice
  • În rezolvarea problemelor, tinerii apeleză la prieteni. 70% colegi nu îi pot sprijini
  • A. Ambrosă: Elevii au nevoie de suport moral și educațional, să li se încurajeze autonomia
  • Pentru elevi, noile medii pot provoca temeri legate de adaptare și integrare în colectiv
  • Ana Maria Ambrosă: Elevii pot participa alaturi de profesori și părinți la ateliere
  • Ana Maria Ambrosă: Părinții trebuie să încurajeze comunicarea deschisă

Începutul de an școlar a venit cu emoții pentru elevi, dar și pentru părinți. Cum îți ajuți copilul să se adapteze la noile schimbări? De la profesori, la colegi sau chiar la mediul școlar?

Experții spun că elevii au nevoie de un colac de salvare pentru sănătatea mintală. Cât de mult accent punem pe sănătatea mintală odată cu începerea școlii și cum îi putem ajuta?

Cum pot părinții și profesorii să ofere sprijinul necesar elevilor expuși la schimbări?

„Părinții au datoria de a încuraja copilul să-și exprime fricile emoțiile legate de schimbare. Și este important ca părintele să asculte fără a judeca, oferind un spațiu sigur pentru exprimarea emoțiilor, iar profesorii pot încuraja prin întrebări și, desigur să-și exprime și la școală elevii emoțiile, sentimentele pentru că astfel se va crea un mediu de sănătate.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

La fel de importante sunt rutinile pentru că ele oferă control, stabilitate și predictibilitate și sprijin emoțional și validarea emoțiilor și o implicare activă în gestionarea schimbării atât a părinților cât și a profesorilor pentru că astfel elevii copiii se vor simți în siguranță, protejat și vor avea un progres activ”, a declarat Ana Maria Ambrosă, psiholog, la Aleph News.

„Atunci când ne gândim la tehnologie putem vorbi atât despre efecte negative cât și efecte pozitive. Rețelele de socializare pot amplifica anxietatea socială și depresia, dar și, desigur poate crea dependență și suprastimulare. Și când spun suprastimulare mă refer la faptul că aceasta poate contribui la agitate și la probleme de somn Putem aminti ca efect negativ izolarea socială și cyberbullying, dar și efectele pozitive, adică copiii au acces la informații și resurse educative O gamă foarte, foarte largă, sprijin emoțional atunci când intră în comunități online și dezvoltarea abilităților digitale.

Desigur recomandă educația despre sănătatea mentală și utilizarea tehnologii și în școală, antrenamente pentru controlul impulsurilor și autodisciplină Bolile pot implementa programe de dezvoltare a competenților de gestionare a timpului și de control al impulsurilor digitale și crearea unui echilibru între online și offline”, a completat Ana Maria Ambrosă.