• Peste 42% dintre copiii din România (15 ani) au dificultăţi în domeniul alfabetizării funcţional
  • 40,4% dintre elevii români sunt sub nivelul 2 (corespunzător evaluării PISA)
  • Ionela Gavril a făcut o petiție online prin care cere redeschiderea școlilor

Nu putem avea nimic fără educație. Însă, pandemia a schimbat cursul învățământului pentru milioane de elevi din România. Ionela Gravril, un părinte, luptă pentru deschiderea şcolilor şi grădinţelor. Pentru asta a făcut o petiție online care a strâns până acum aproape 19.000 de semnături.

Ionela Gavril, inițiatoarea petiției: „M-am gândit mai întâi să fac o scrisoare deschisă pe care să o adresez autorităților în acest sens, plecând de la experiența persoanală pe care o am cu un copil de șapte ani. Nu mai vorbesc de celălat copil, de 3 ani, care este și el nevoit să intre online.”

Ionela susține că cel mic nu poate să se concentreze, să fie atent așa cum ar fi la clasă și nu poate să ceară lămuriri. De asemenea, copilul Ionelei spune că obosește, îl dor ochii, capul și spatele.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Ionela Gavril, inițiatoarea petiției: „Ne descurcăm foarte greu. Trebuie să facem prin rotație eu și soțul, telemuncă în același timp cu doi copii care intră online. Se presupune că există în casă trei laptopuri: câte unul pentru fiecare copil și unul pentru părintele care muncește în același timp. Copiii sunt mici, au nevoie de asitență. Este un coșmar pentru părinți, dar în primul rând, pentru elevi.”

Prin petiție, ea cer deschiderea școlilor în condiții de siguranță sanitară.

Ionela Gavril, inițiatoarea petiției: „S-au gândit să închidă școlile și au zis că toate probleme se rezolvă sau le pun sub preș.

Ionela spune că în continuarea îi este frică de o posibilă infectare a copiilor în școli, dar nu poate să se gândească că ar ptuea fi sacrificați câțiva ani din educația lor.

Ionela Gavril, inițiatoarea petiției: „Sigur că sănătatea este foarte importantă și îmi este frică, dar școala trebuie să continue într-un fel sau altul. În plus, nu a existat nicio analiză și niciun studiu, oferite de autorități, care să arate că explozia numărului de cazuri a fost datorată școlilo.”