- ONG-ul „Ateliere fără frontiere” a donat până acum 19.000 de calculatoare.
- Proiectul a început în anul 2008 și se adresează elevilor din zonele sărace.
- Calculatoarele și laptop-urile sunt recondiționate și apoi donate elevilor.
Copilul tău învață online, de acasă, și deja ți se pare un lucru normal. Însă pentru alți copii această normalitate nu există. Cei de la „Ateliere fără fontiere” au început un proiect în 2008, moment în care colectau calculatoare uzate, care erau recondiționate și trimise în laboratoarele de informatică din zonele sărace ale țării. Dar de când a început pandemia, calculatoarele ajung direct acasă la elevi.
Advertisment
„De când a început pandemia, cererea a crescut cam de vreo 3-4 ori. La elevi ajungem prin intermediul școlii. Școala cunoaște situația fiecărui copil. Îi rugăm pe toți cei care au calculatoarele acasă sau la birou să intre pe Educlick.ro și să ne transmită calculatoarele la noi la atelier”, a declarat Lorita Constantinescu, director de dezvoltare „Ateliere fără frontiere”.
Din echipa care se ocupă de recondiționarea calculatoarelor fac parte persoane care provin din medii vulnerabile.
Marius este unul dintre ei și se simte bine când știe că face o faptă bună pentru un copil.
Recomandări
„Am făcut și 50 și 55, dacă am avut ce mi-a trebuit. E un sentiment plăcut când vezi copiii zâmbind”, a spus Marius Istudor, reparator calculatoare.
În România sunt peste 500.000 de elevi care nu au acces la școala online. Izabel Nică, elev în Țițești, județul Argeș, a primit de curând un calculator din partea acestei asociații pentru a putea face orele de acasă.
Cezarina Racolțea, mama lui Izabel. „Sunt în clasa a VIII-a, am 17 ani și jumătate. Trebuia să fiu a X-a. N-am învățat, că n-am avut pe ce să învăț”.