• Universitatea din Coventry a organizat o sesiune specială de licenţă ce începe în iulie 2021
  • Maria vrea să studieze digital marketing în Marea Britanie pentru că are mai multe oportunităţi
  • Peste 60% din elevii ce au ales universităţi din Europa se reorientează acum către UK

Marea Britanie oferă ultima șansă studentului din Uniunea Europeană care vrea să învețe în Regat. Universitatea din Coventry organizează o sesiune excepțională de licență subvenționată de guvern, în iulie. O veste la care Maria Chiriac, o elevă din Constanța, a început să aplaude. Știa că după ieșirea din Uniunea Europeană, Anglia percepe taxe de zeci de mii de euro pe an studenților din blocul comunitar. Deja se orientase spre o universitate din Olanda, unde avea de gând să învețe digital marketing.

„Consider că este ceva de viitor, mai ales pentru Marea Britanie unde eu vreau să rămân toată viața, cum ar veni, să mă mut acolo”, a spus Maria.

Pentru înscriere, Universitatea din Coventry cere nivel mediu spre avansat de limba engleză, cel puțin media opt la examenul de bacalaureat și pașaport valabil. Iar înscrierea se face pe platforma UK Study România.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

„Undeva la 60% din aplicanții noștri care se reorientaseră către, spre exemplu, Olanda, Germania, Spania, Elveția chiar, Danemarca, cam 60% din aceste persoane deja își reconsideră decizia și avem întâlniri cu aceștia toată săptămâna pentru a face demersurile de înscriere pentru University of Coventry”, a spus Andreea Nelson Twakor, manager UK Study România.

Printre facultățile la care poți să aplici se numără Științe medicale, Business Management, Computer Science și Digital Marketing. Totuși, gândește-te bine dacă vrei să aplici. Andreea Giurgiu s-a întors acasă, la Constanța, pentru că nu s-a adaptat la statutul de student în străinătate. Impactul psihologic al mutării și faptul că nu și-a găsit un loc de muncă în Anglia au făcut-o să își termine studiile în România. Nu regretă, însă: acum are un ONG pentru mediu și se simte utilă.

„Dacă mă întrebai asta imediat după ce m-am întors, spuneam da, a fost un mare eșec al vieții mele, dar acum nu. Privind în urmă, nu, am învățat multe lucruri care mă ajută acum, mulțumită cărora sunt unde sunt acum”, a spus Andreea Giurgiu.