• Un sondaj on-line arată că jumătate dintre părinți vor să-și ducă fizic copiii la școală
  • Simona Baciu: America avea, în 2016, cam 2-3 milioane de elevi în homeschooling
  • De câțiva ani, homeschooling s-a extins și în România

Că sistemul de învățământ de la noi e un dezastru, știi deja de mult.
Dar în ultimul timp, văzând cât au bâjbâit responsabilii din Minister în legătură cu începerea școlii, tot mai mulți părinți au început să se gândească serios la homeschooling.

Despre avantajele și dezavantajele acestui sistem au vorbit aseară Vlad Craioveanu și Simona Baciu.

Vlad Craioveanu: Vreau sa va intreb despre ideea de homeschooling, pe intelesul tuturor vs scoala fata in fata, care ar fi diferentele, avantaje, dezavantaje?

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Simona Baciu: Acest concept este un concept destul de folosit in foarte multe tari, homeschooling-u lare un istoric in special in tarile in care familiile cu studii superioare au decis ca o alternativa educatia acasa. Sunt 2 parti ale homeschooling-ului, este homeschooling care are o structura si are o scoala umbrela, si este un termen mai putin cunoscut, unschooling, care de fapt este tot un tip de scoala acasa, dar care nu are o structura si care este un sistem foarte flexibil urmat de catre parinti. Ce pot sa va spun este ca aceste sisteme sunt alternative la ed clasica, unele sisteme o recunosc iar altele nu. SUA avea in 2016 avea in jur de 2-3 milioane de elevi in homeschooling, Canada cam 20 000, si in urma cu multi ani au aparut si primele sisteme in ro. In istoria noastra am avut de-a face cu elevi veniti din homeschooling cu care am lucrat impreuna, apartinand unei scoli “umbrela” avand un curriculum pe care familia respectiva urmeaza sa il foloseasca. Am invatat f mult de la ei. Sistemele sunt f bine structurate, au un curriculum f bine gandit si decizia familiei de a urma un sistem alternativ poate fi o solutie.