• Studiul mai arată că fetele sunt mult mai predispuse unui astfel de atac cibernetic decât băieții.
  • Radu Stănescu, expert Cyber Security, este de părere că educația din mediul online ar trebui dezbătută în școli.
  • Ivan Aida, psiholog pentru copii, spune că un astfel de atac îi schimbă complet comportamentul copilului tău și modul în care vede și întelege viața.

Cyber-bullyingul afectează din ce în ce mai mulți copii. Însă, doar 15% dintre părinți știu despre stilul de viață al copilului din mediul online, potrivit unui studiu recent GuardChild.

Studiul mai arată că fetele sunt mult mai predispuse unui astfel de atac cibernetic decât băieții.

Radu Stănescu, expert Cyber Security, este de părere că educația din mediul online ar trebui dezbătută în școli.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

„E foarte bine dacă educația începe încă de pe băncile școlii. Este vorba de conștientizare. Este în principiu cam singura metodă prin care se poate face asta și această conștientizare. În general, în zona de tineri se aplică pentru protecția împotriva cyber bullyingului”, a spus expertul, la Aleph News.

Era digitalizării în care trăiește copilul tău îl poate expune la multiple pericole. Trebuie să înveți să îi controlezi activitatea din mediul online, fără să-i îngrădești dreptul la alegere.

Ivan Aida, psiholog pentru copii, spune că un astfel de atac îi schimbă complet comportamentul copilului tău și modul în care vede și întelege viața.

„O putem face în mai multe feluri. În primul rând, vorbindu-le despre asta. Nu e suficient să le punem parolă sau să nu-i mai lăsăm să folosească telefonul sau internetul, ci să-i învățăm să-l folosească. Să-i învățăm care sunt lucrurile bune, lucrurile mai puțin bune, ce se poate întâmpla, care sunt formele pe care le poate îmbrăca cyber bullyinul”, a spus psihologul.

ILUSTRAȚII ID MAM 55341, 319354, 371523, 49150