• Studenții la Drept cheltuiesc pe cărți aproape 1.000 lei anual.
  • Studenții mai mari își vând cărțile pe marketul de pe Facebook, dar nu pe cele esențiale.
  • Dacă un student vrea să aprofundeze, bugetul anual pentru cărți sare de 1.500 lei.

Să fii student la Drept te costă mult, atunci când vine vorba de cumpărarea cărților. Anual, tinerii care vor să devină avocați sau judecători cheltuiesc aproape o mie de lei.

Ca să mai economisească puțin, studenții au dezvoltat un adevărat market pe Facebook unde vând și schimbă cărțile la mâna a doua.

Cea mai scumpă carte, 200 de lei. Studenții noi sunt șocați

Ca un număr total, cred că mi-am cumpărat undeva între 10 și 15 cărți pe fiecare an de studiu. Aici fiind incluse și Codul Civil, Codul Penal care pot fi folosite pe mai mulți ani. Aproximativ, aș spune undeva la 800-900 lei pe fiecare an de studiu.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Pentru foarte mulți studenți, în special boboci, șocul este unul destul de mare. Cea mai scumpă carte pe care am cumpărat-o până acum este cartea de Teoria Generală a Actului Juridic. Este undeva la 200 lei, mărturisește Teodor Iancu, student în anul III la Drept.

Tinerii, angajaţi part-time, dau jumătate de salariu pe cărţi

Ne orientăm și noi să vedem unde este mai ok la preț. Sunt studenți care sunt întreținuți de părinți, sunt studenți care lucrează part time. Dintr-un job part time, salariul este dat undeva la jumătate pe cărți, cred, spune Ancuța Andrei, studentă în anul II.