• Sorin Cîmpeanu vrea să revoluționeze materia mult prea învechită pentru noua generație.
  • Manualele prăfuite vor fi înlocuite cu altele noi, de actualitate, ale tinerilor autori.
  • Marcel Bartic, profesor de istorie și totodată, autor al editurii CD press, care urmează să fie adoptată în școli, îți spune de ce este necesară o astfel de schimbare.

Sorin Cîmpeanu vrea să revoluționeze materia mult prea învechită pentru noua generație. Manualele prăfuite vor fi înlocuite cu altele noi, de actualitate, ale tinerilor autori.

Marcel Bartic, profesor de istorie și totodată, autor al editurii CD press, care urmează să fie adoptată în școli, îți spune de ce este necesară o astfel de schimbare.

 „Dacă înțelegem că aceste manuale sunt până la urmă niște instrumente, sigur că da, ne dorim să fie cât mai utile, cât mai actualizate, cât mai bune și integrate firesc în demersul didactic, nu neapărat ca pe o biblie din care să nu ieși deloc, sunt convins că profesorii le vor vedea ca pe un lucru foarte util la clasă. Vecinii noștri europeni ne-au demonstrat încă o dată că România mai are încă multe de învățat. În Franța, manualele școlare nu rezistă mai mult de doi ani pe rafturile bibliotecilor”, a precizat profesorul Marcel Bartic.

În școli, desigur, din clasa I până în clasa a XII-a se mai folosesc manuale, dar ele sunt revizuite în principiu din doi în doi ani. Deci, cineva care a terminat clasa a XII-a acum doi ani, nu ar mai avea același manual acum. Manualele fizice sunt mai mult cu texte, cu ceea ce trebuie citit, iar manualul digital este mai mult cu exerciții. Au un echivalent practic”, a relatat Horațiu Simion, student la Paris.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ