- Ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu, spune că, până acum, supraîncărcarea programelor școlare a fost un demers realizat „de formă”.
- Cîmpeanu a declarat că geometria vectorială, ca parte a disciplinii „Matematică”, nu este necesară tuturor elevilor și că aceștia vor putea reuși în viață și fără cunoașterea neapărată a acesteia.
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu spune că schimbările în ceea ce privește supraîncărcarea programelor au fost de formă și în continuare toți elevii învață, de exemplu, geometria vectorială. „Eu (…) m-am descurcat și fără geometrie vectorială”, spune Cîmpeanu, care își arogă mare parte din vină.
Advertisment
„Supraîncărcarea programelor este un element extrem de important. Trebuie schimbat ceva pe acest palier. (…) Schimbările au fost mai degrabă de formă”, a declarat luni seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.
Întrebat care ar fi cauza acestui eșec, Cîmpeanu a spus că este vorba despre „rezistența la schimbare” și astfel s-a ajuns la situația ca toți elevii să învețe geometrie vectorială.
Recomandări
„Nici măcar nu pot fi acuzați profesorii care predau o anumită disciplină că își iubesc atât de tare disciplina aceea încât nu au vrut să renunțe la nimic, nici din numărul de ore, nici din materia predată. Am ajuns să facem geometrie vectorială pentru toți copiii. Eu nu cred că e necesar pentru toți copiii geometria vectorială, de exemplu. Nu cred! Se pot supăra pe mine colegii de matematică, profesorii de matematică. Eu sunt totuși absolvent de matematică – fizică, treapta I, treapta a II-a la Sfântul Sava și m-am descurcat fără geometrie vectorială. Adică am reușit să fac câte ceva în viață și fără geometrie vectorială. S-ar putea să mai existe și alți tineri care să reușească să facă câte ceva în viață – mult sau puțin – fără geometrie vectorială”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Întrebat, în continuare, cine este de vină, Cîmpeanu a răspuns: „Cine să fie? Cei ca mine, care am fost miniștru și în 2014 și în 2015 și n-am avut curajul și tăria ca să nu se supere prea multă lume pe noi”.