• 400.000 de elevi din totalul de 3 milioane nu au acces la internet
  • Tinerii din România sunt pe ultimul loc în UE la competenţe digitale
  • Marian Staş: Planul cadru actual nu se pupă cu o digitalizare de secol 21

An de an, România pică examenul la educație și nu pare că vrea să se schimbe.

Numai în ultimii 4 ani am avut 5 miniștri și 2 interimari care au ieșit în față cu lecțiile neînvățate. Toţi au vorbit despre digitalizarea educaţiei. Ieri a avut loc o nouă întâlnire cu oficialii din minister unde a fost discutată strategia de digitalizare.

Nu te aştepta să vezi şi rezultate imediate. Strategia o să fie implementată după 2021. Expertul în educaţie Marian Staş îți explică cum apare shimbarea.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Marian Staș, expert în educaţie: „Cel mai important impact pe care digitalizarea îl va avea, va fi impactul curricular, el va forţa acest proces în mod direct. O transformare profundă, pentru că amândouă nu au cum să stea în aceeaşi teacă. Plan cadru centralizat comunist şi digitalizare de secol 21 nu se pupă.”


Până când vom avea și noi o strategie de digitalizare aprobată, află că tinerii din România sunt pe ultimul loc în Uniunea Europeană la competenţele digitale necesare cursurilor online. Și nu e de mirare. Copiii stau ore întregi în clase neechipate corespunzător, scriu după dictare și sunt sufocați cu o programă școlară învechită. Învață mot a mot concepte pe care nu le înțeleg și pe care nu știu că le aplice.