Fini: Guvernul trăiește în lumea lui! „Cu anii, ai nevoie de educație”

Ştiu antreprenorii pe ce lume trăiesc? Cum se vede un business atunci când taxele și impozitele sunt mărite de Guvern de la an la an? Fini, spune că antreprenorii și oamenii de afaceri știu cu siguranță pe
ce lume trăiesc.

Asta pentru că au reuşit să facă o companie, un brand, un nume și pentru că au reuşit să angajeze oameni cu care să lucreze în companie. La polul opus, cei care conduc din punct de vedere politic ţara ştiu și ei pe ce lume trăiesc, dar este lumea lor. Se vor intersecta vreodată cele două lumi?

Cum afectează deciziile celor care ne conduc mediul de afaceri din România?

„Știu că am discutat pe tema asta de multe ori. E clar că nu există o comunicare bune între cele două părți. Bun, comuni în care există puțin publică, unii spun anumite lucruri, ceilalți se fac înțeleg, dar nu fac nimic. Cum este situația actuală? Păi sunt numai discuțiile legate de taxe și impozitele.

Cum pot antreprenorii să se protejeze în fața instabilității legislative? „Cu anii ai nevoie de educație”

Companiile nu mai fac investiții, nu mai fac angajări pentru că nu știu ce va fi la anul. Pe de altă parte, guvernul spune că nu, sau premierul ceilalți spune că nu vor urma de majoritatea de taxe și impozite, dar companiile nu cred. Companiile spun că avem nevoie de o reformă a administrației publice, avem nevoie de reducerea pirocratiei ca să obținem autoritatea de construcție pentru ceva care este un act formal, stai cu lunile.

Și cu anii chiar și cu anii ai nevoie de străzi, ai nevoie de educație. O educație care să nu rămână chiar atât de mult în urmă. Ai nevoie ca oamenii sau locuitorii acestei țări să aibă încredere să stea în România. Și uite de ce se întâmplă cu drogurile. Părinții în acest moment sunt pur și simplu revoltați, sufățiați.

În orice moment copilul tău poate să ajungă un anturaj unde se consumă droguri. Iar toate aceste lucruri au înflorit sub aceste administrații. Companiile, salariații își fac datoria, fac business, încearcă să vândă cât mai mult, plătească taxe și impozite, plătească salarii iar statul strânge bani de pe urma lor.

Și ce se întâmplă cu acești bani? Unde se duc? Drocurile au înflorit. De-abia acum vedem așa că se însuripă ceva, Pe tema drumurilor sau pe tema autostrăzilor norocul războiului din Ucraina, ne uităm în educație, educația este rămasă în urmă, ne uităm peste tot la modul în care ministerul de interne își face treaba Cum ar putea antreprenorii atunci să iasă față să se protejeze de instabilitatea asta legislativă?”, a spus Cristian Hostiuc, director editorial la Ziarul Financiar, la Aleph News.

Exit mobile version