Vrei un desert sănătos și gustos? Cofetar-șef Chez Marie Confiserie: „În această perioadă călduroasă, cele mai consumate deserturi sunt macaroons cu zmeură”

Ce mănânci azi? Macarons cu zmeură sau cremă de litchi cu trandafiri? Zahăr clasic? Deloc! Se folosesc înlocuitori, variante mai sănătoase, dar la fel de dulci și gustoase. Jena Brown, dietetician sportiv din Texas, îți recomandă încă un desert echilibrat și delicios: Bark-ul de iaurt grecesc cu căpșuni și ciocolată. Fructele de pădure pot îmbunătăți nivelurile de glicemie și insulină, iar iaurtul grecesc rămâne o sursă foarte sănătoasă de proteine. Poți adăuga chiar și nuci pentru un plus de fibre.

Care sunt cele mai cool deserturi sănătoase dar și gustoase?

„În această perioadă călduroasă, cele mai consumate sunt macarons cu zmeură sau cremă de litchi cu trandafiri. Acestea nu conțin zahăr obișnuit, ci zahăr de cocos, care poate fi consumat și de persoanele cu diabet. Din acest motiv, este un desert foarte popular și, totodată, sănătos.”, a declarat Alexandra Romașcanu, cofetar-șef Chez Marie Confiserie, pentru Aleph News.

„Cercetările arată că asocierea proteinelor cu carbohidrați ajută la îmbunătățirea răspunsului glicemic”, spune Jena Brown, RD, CSSD, un dietetician sportiv din Texas. „Caută un raport de 1 la 1 sau 2 la 1 între carbohidrați și proteine, cu un plus de grăsimi, atunci când citești etichetele produselor alimentare”, recomandă Brown. Fibrele pot fi, de asemenea, benefice. „Fibrele sunt un element-cheie în gestionarea glicemiei, deoarece ajută la menținerea și stabilizarea nivelului de glucoză”

Astfel, un desert prietenos cu glicemia are un bun echilibru între carbohidrați, proteine, fibre și grăsimi. Acest lucru poate ajuta la prevenirea creșterilor bruște ale glicemiei, care pot apărea la deserturi bogate în carbohidrați, dar sărace în fibre și proteine, precum prăjiturile sau înghețata.

Exit mobile version