• Aproximativ 21 de milioane de lei vor fi alocate anual pentru pregătirea părinților în cadrul unor cursuri.
  • Proiectul ROFUIP propus de Ministerul Educației are 84 de pagini și ar fi trebuit să intre în vigoare pe 2 mai 2024.
  • „O anumită asistență psihologică acordată părinților ar fi necesară”, a declarat Ruxandra Achim, profesoară de limba și literatura română.

Ministerul Educației va organiza cursuri de educație parentală în școli. Acestea sunt menite să ajute părinții să își îmbunătățească abilitățile necesare pentru creșterea și educarea copiilor. Anual, vor fi alocate aproximativ 21 de milioane de lei pentru aceste cursuri. Însă, te poți întreba: vor aduce aceste cursuri beneficii? Vor face o diferență în abordarea părinților?

Conform proiectului de Strategie națională pentru educație parentală, pregătirea părinților va costa anual aproximativ 21 de milioane de lei. Proiectul ROFUIP, propus de Ministerul Educației, are 84 de pagini și trebuia să intre în vigoare pe 2 mai 2024, conform calendarului aprobat de ministra Ligia Deca. Totuși, acest termen nu a fost respectat, după cum am semnalat de mai multe ori.

Ruxandra Achim: Problema este destul de complicată

„Problema este destul de complicată, nu știu dacă poate fi lămurită chiar așa scurt. Ideea este că o anumită asistență psihologică acordată părinților ar fi necesară, mai ales în perioada actuală, când lucrurile se mișcă foarte rapid și poate mulți dintre părinți nu înțeleg foarte bine care este psihologia școlarului sau a adolescentului”, a declarat Ruxandra Achim, profesoară de limba și literatura română, la Aleph News.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Citește și