• 65% dintre români spun că au observat colegi afectați de burnout la locul de muncă
  • România este pe locul doi în Europa când vine vorba de burnout
  • Radu Leca: „Sportul este minunea care stă în spatele soluției”

Ai fost vreodată în burnout? Acest fenomen apare atunci te expui la factori de stres pe perioade îndelungate de timp și nu mai găsești energia pentru a te concentra.

Ai multe alegeri de făcut? Poți intra în burnout

„În urmă cu 40-60-80 de ani, părinții, bunicii, străbunicii noștri nu intrau în burnout. Erau verticali, puternici, pregătiți, antrenați. Din anul 2000 și până în prezent, oamenii noi și oamenii tineri, oameni la început de viață intră în burnout cu ușurință, fiindcă gama de alegeri pe care ei o au la dispoziție este extrem de largă. E un paletar, ca la culori, pe care-l accesezi și îți alegi de acolo, ce vrei tu. Cu cât ai mai multe alegeri de făcut, cu atât de simți mai obosit, de la parteneri, la mâncare, la lucruri de băut, de îmbrăcat, la sporturi, la vacanțe. Totul te obosește.”a explicat Radu Leca, psiholog, pentru Aleph News.

„Au devenit atât de sensibili, atât de rupți de propria persoană și dornici să fie social acceptați, încât obosesc și atunci când respiră. Și atunci, se produce noțiunea de burnout. Cu cât ai mai mulți factori stresanți în jurul tău, cu atât te simți mai obosit. Nu ai îndeajuns de multă grijă de tine, cu ce mănânci și ceea ce faci. Sunt foarte mulți factori stresanți, dar aceștia au trei soluții: sportul, cititul și, evident, sexul. Atât timp cât cele trei sunt active, burnout-ul nu apare”, a adăugat Radu Leca.

Recomandări

NU E PROFI? SCHIMBĂ-ȚI PROFII!
92,5% CONTESTAȚII SCHIMBĂ MEDIA ELEVILOR LA EVALUAREA NAȚIONALĂ
BACADEMIA!

Citește și: