• E. Short: Echitația terapeutică ajută la o coordonare mai bună și la dezvoltarea unui simț al responsabilității
  • Boalcă:  „Terapiile complementare pot să aducă ameliorare dar nu restructurare psihică”
  • Ervin: După doar 1 sesiune de călărit, apar îmbunătățiri seminificative pe plan social și emoțional

Ce înseamnă echitația terapeutică?

Un studiu realizat de Amanda Ervin, absolventă recentă a Universității din Lethbridge, a arătat că echitația terapeutică și terapia recreativă au beneficii semnificative pentru persoanele care se confruntă cu provocări fizice, cognitive și de sănătate mintală.

Terapiile complementare pot ajuta la vindecarea completă

Psihoterapeutul Anca Boalcă vine însă cu mențiunea că orice formă de terapie este utilă dacă persoana respectivă parcurge sau a parcurs un proces psihoterapeutic de lungă durată. Cercetările spun că schimbarea la nivel de structură pshică vine în cadrul unei psihoterapii de lungă durată.

Terapiile complementare propun diferite cadre de lucru care nu necesită în mod obligatoriu prezența condițiilor de bază. Iar acest aspect poate să aducă ameliorare dar nu restructurare psihică, adaugă psihoterapeutul Anca Boalcă.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Echitația terapeutică îți oferă oricum o stare liniștitoare

„Nu este surprinzător că s-au descoperit rezultate semnificative”, a spus Ervin, vice-președintele Lethbridge Therapeutic Riding Association. „Chiar și după doar o sesiune de echitație terapeutică, observăm îmbunătățiri semnificative în bunăstarea socială și emoțională”, adaugă aceasta.

Citește și: