• La Şcoala Româno-Britanică din Craiova, elevii primesc măşti şi viziere şi nu ating robinete
  • Taxa este de aproximativ 500 euro lunar de copil

Plătești mai mult, dar măcar stai liniștit. E principiul după care merg școlile private, care s-au pregătit din timp pentru ca elevii să nu se îmbolnăvească. La o școală cu predare în engleză, din Craiova, cei 150 de copii primesc măşti de unică folosinţă şi au birouri proprii.

În fiecare clasă există dezinfectanţi. În pauze, băncile și scaunele sunt dezinfectate. Iar la baie, toate robinetele sunt automate, așa că nimeni nu le atinge.

Managerul şcolii ne explică cum funcţionează sistemul de spălat: “Am dezvoltat un sistem propriu, prin care o singură persoană, adultul dă drumul la apă pentru toate chiuvetele de pe culoar. În aşa fel încât să evităm contactul cu mai multe mânuţe a punctelor de acces. Fiecare copil are la dispoziţie rechizite proprii, vizieră proprie, tocmai pentru a nu atinge sau a nu intra în contact cu alte bunuri.”

Cristina Catană, managerul școlii private din Craiova, spune că în săli vor fi cel mult 15 copii. Fiecare trece prin triajul epidemiologic la sosire.

Programul copiilor este decalat, astfel încât să să nu se întâlnească la sosire, în pauze sau la plecare, cu elevi din alte clase.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Cristina Catana Bucă – managerul şcolii: “Zona de triaj este făcută în aşa fel încât să putem în zece minute să acoperim două clase a câte 15 copii. În zona de triaj, părinţii însoţesc obligatoriu copilul în aşa fel încât să poată să-i fie monitorizată temperatura şi, bineînţeles, să se dezinfecteze şi să-i fie înlocuită masca în cazul în care nu este una conformă, adică o mască de unică folosinţă.”