- Luni, 15 iunie, începe emoţiile pentru elevii din clasele terminale.
- Primii care vor susţine examenele vor fi elevii din clasa a VIII-a.
- Monica Anisie, ministrul Educație prezintă condițiile în care elevii vor susține Bacalaureatul și Evaluarea Națională.
Cele mai importante declaraţii făcut de Monica Anisie, ministrul Educaţiei:
În data de 22 iunie se vor afişa primele rezultate. Specificul este că examenul se va da în două etape. Sesiunea a doua începe pe 29 iunie. Scopul acestei etape speciale este acela de a da şanse egale tuturor copiilor şi se va desfăşura înaintea repartizării computerizate.
Advertisment
La această sunt înscrişi peste 170.000 de elevi, absolvenţi de clasa a opta. Sunt peste 75.000 de profesori care participă la prima etapă a Evaluarii Naţionale.
Accesul în centrul de examen se va face până la ora 8:30. S-a format un grafic astfel încât să nu existe aglomeraţii la porţile şcolilor, a centrelor de examen. Un cadru medical va realiza triajul epidemiologic şi va îndruma elevii către sălile de examen. Copiii care au temperatura peste 37,3 recomand cadrelor medicale să repete succesiv, de două trei ori procesul şi să lase un termen de câteva minute înainte de repetare.
Recomandări
Unităţile de învăţământ au fost dotate cu dezinfectant şi s-a efectuat dezinfecţia centrelor de examinare.
Lucrările elevilor vor merge pentru a fi evaluate în alt judeţ decât acela din care face parte elevul. Aici este inclus şi minicipiul Bucureşti.
Cele mai importante declaraţii făcute de Luminiţa Barcari, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei:
Avem în jur de 50 de elevi aflaţi în izolare. Până la ora 15:00 vom şti câţi sunt şi spitalizaţi. Mâine, când se vor trimite absenţii, vom şti şi câţi elevi au avut temperatură mai mare şi implicit vor participa la a doua etapă de evaluare.
De aceea am lăsat o perioadă de două săptămâni până la următoarea sesiune, pentru ca şi cei aflaţi în izolare să poată participa la examen.
Elevii trebuie să fie prezenţi, cel mai devreme, la ora 7:00. Nici comisia nu va veni mai devreme. Fiecare unitate trebuie să se organizeze astfel încât să nu se creeze aglomeraţii, pot există şi două fluxuri de intrare.
Masca trebuie să stea pe figură. Dar nu vom fi absurzi, dacă elevii vor dori să bea o gură de apă. Colegii noştri sunt instruiţi şi vor şti cum să gestioneze astfel de momente.
Noi nu putem şti exact care este afecţiunea copilului care vine cu febră şi nu am dorit să-i punem pe ceilalţi în pericol.