- Ministerul Educaţiei vrea să achiziţioneze între 15 milioane şi 17 milioane de măşti de protecţie
- Achiziţia măsştilor a fost întreruptă deşi ele ar trebui să ajungă în şcoli pe 2 iunie
- S-a demarat o altă procedură de achiziţie azi
Ministerul Educaţiei a demarat o procedura de achiziţie a măştilor de protecţie în contextul epidemiei de COVID 19 şi în care sute de mii de elevi se vor întoarce la pregătire pentru examenele de admitere şi de bacalaureat, la şcoală, pe 2 iunie.
Advertisment
Achiziţia de măşti pentru elevi şi profesori a fost anulată vineri pe 22 mai, cu 10 zile înainte ca elevii de clasa a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a să se întoarcă la şcoală pentru pregătirea pentru examene, informează Edupedu.ro.
Potrivit site-ului ministerul a demarat o altă achiziţie azi, prin care încearcă să asigure măştile elevilor şi profesorilor care se întprc pe 2 iunie la şcoală.
Recomandări
Luminiţa Barcari, secretarul de stat pe învătăţamântul preuniveristar şi responsabil de achiziţie, a declarant pentru Eudpedu.ro că ministerul se străduieşte ca măştile să ajungă la beneficiari până pe 2 iunie.
Ar fi nevoie de minimum 15 milioane de măşti şi maximum 17 milioane.
De ce a eşuat procedura de achiziţie?
Ministrul Educaţiei Monica Anisie, citată de Edupedu.ro, a explicat că achiziţia a fost întreruptă vineri pe 22 mai “pentru că cei care au venit cu oferta de licitaţie iniţial au spus că au pe stoc întreaga cantitate de măşti, 17 milioane de măşti, potrivit primului Caiet de sarcini, după care au anunţat că au 6 milioane de măşti, pentru ca la final să constatăm că din stocul pe care au anunţat că îl aveau nu există decât 1 milion 300 de măşti. Procedura a fost anulată vineri şi va fi reluată începând de astăzi”.
Prima procedură de achiziţie pentru măşti a fost făcută târziu, la aproximativ o lună din momentul în care preşedintele Klaus Iohannis Klaus Iohannis a anunţat că elevii din ani terminali se vor întoarce la şcoală pentru a se pregăti de examene.
- Condițiile de iarnă cer prudență: echipamentul adecvat previne accidentele
- A.I. sporește eficiența profesorilor. Oferă suport în pregătirea lecțiilor și activităților repetitive
- Limba română va fi predată la Universitatea Cambridge. Daiana Cuibus: „Ajutăm la promovarea valorilor și culturii românești”
- Părinții cer Program Național de Afterschool în România. Radu Szekely: „Ar fi mai indicat să avem un program de învățare prelungit”
- Tradiția Cangurul continuă cu proba la engleză! Bianca Dobrescu: „Elevii trebuie să înțeleagă raționamentele din spatele acestora”