- Timişoara, Alba Iulia, Baia-Mare, Cluj-Napoca şi Zalău sunt în scenariul roşu.
- 25.000 de elevi din Timişoara fac în continuare cursurile on-line.
- Larisa este supărată că nu poate să îşi revadă colegii şi profesorii.
A început şcoala, dar nu pentru toţi copiii. O treime din ţară este în continuare fie în scenariul roşu, fie în cel galben. Aici, şcolile s-au deschis doar parţial, iar elevii mai mari fac cursuri on-line. Printre ei, şi Larisa Molnar, care învaţă la Colegiul Bănăţean Timişoara. Nu şi-a mai întâlnit colegii şi profesorii, de aproape un an. I-a văzut doar pe ecranul laptopului. A sperat până în ultimul moment, că va merge şi ea la şcoală, pe 8 februarie.
Advertisment
„Dacă aş fi mers astăzi la şcoală, m-aş fi îmbrăcat aşa. Îmi place să mă îmbrac pentru şcoală, să mă pregătesc dimineaţa, doar că acum nu se poate şi trebuie să facem orele a laptop şi toată lumea mă vede numai până aici„, spune Larisa.
Elevă în clasa a X-a, Larisa aşteaptă ca rata de infectare să scadă. Până atunci, rămâne cu cursurile on-line. Şi se uită cu invidie, la elevii mai mici, sau din alte oraşe, care merg la şcoală.
Recomandări
Larisa Molnar – elevă, Colegiul Naţional Bănăţean Timişoara: „Mă bucur pentru ei, că au posibilitatea asta, dar îmi pare rău pentru noi, că nu putem şi noi pentru că e o perioadă foarte importantă din viaţa noastră ca elevi şi ca adolescenţi, să fim împreună. De fapt, pentru mine asta e cel mai important, să fim cu pritenii, la şcoală”
Larisa învaţă la un liceu de top din Timişoara. Şi e o elevă de nota 10. Dar, şi pentru ea, şcoala on-line a fost şi rămâne o provocare.
Larisa Molnar – elevă, Colegiul Naţional Bănăţean Timişoara: „A fost greu să ne adaptăm on-line, dar trebuie să facem faţă pentru că nu e aceeaşi chestie ca la şcoală, când trebuie să înveţi. E totul altceva, cu on-line-ul ăsta. Îţi vine să-ţi perzi concentrarea, găseşti lucruri mai importante de făcut, tot felul de distrageri.”