Micșuneaua, Erysimus Cheiri este o plantă care face parte din familia Brassicaceae cu origini în regiunea mediteraneană. A mai fost numită floare de perete sau ’’regele sângeriu’’.
Este o floare foarte populară pentru utilizările ei în medicina tradițională și pentru  frumusețea sa decorativă. În antichitate, Dioscoride scria despre proprietățile ei medicinale. Floarea crește în orice condiții, mai ales pe ziduri și ruine,  și a fost folosită de-a lungul timpului mai ales pentru a masca mirosurile neplăcute pe străzile elisabetane. În Europa medievală, micșunelele erau admirate pentru parfumul lor încântător dar și pentru calitățile protectoare. Se credea că florile alungă spiritele rele și aduc noroc proprietarilor.
 În medicina persană sunt cunoscute tot felul de loțiuni făcute din aceste flori, folosite pentru inflamații.
Micșuneaua este un simbol al speranței și al curajului în fața adversităților. Se spune că micșuneaua a crescut pe locurile unde luptele au avut loc, în semn de speranță și regenerare.
În medicina tradițională micșuneaua se folosește pentru tratamentul rănilor și inflamațiilor, stimularea sistemului imunitar dar și în ameliorarea simptomelor răcelii și a gripei. Florile înmuiate în ulei timp de câteva săptămâni, ar avea o proprietate stimulativă de încălzire utilă în tratarea reumatismului și nevralgiilor. Micșuneau a mai folosită în principal ca diuretic, dar și pentru efectele benefice asupra inimii. Se mai folosește în tratamentul impotenției și al paraliziei.
Semințele florii au un puternic efect afrodisiac așa că luați-le cu prudență.
În limbajul florilor, micșunelele sunt  un simbol al fidelității și loialității.  Așa că florile sunt o alegere perfectă pentru a sărbătorii relațiile de lungă durată și le poți oferi în semn de recunoștință persoanelor dragi.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ