Atenție, vă rugăm să vă legați centurile. Urmează să decolăm spre Marte! Acesta este mesajul pe care îl vom auzi în viitor din navete pline cu oameni, la fel cum sunt acum pline avioanele care ne plimbă în jurul pământul. Dar întrebarea de astăzi este ce fac pământenii ca să ajungă o specie interplanetară?
Răspunsul vine de la americani – În timp ce Elon Musk lucrează la cea mai puternică rachetă din istorie cu care putem să ajungem cât mai departe în galaxie, NASA îi pregătește pe astronauți pentru viața pe altă planetă.

Totuși, până pe Marte chiar mai e mult, așa că oamenii de știință se mulțumesc cu datele și cu imaginile pe care le primesc de la roverele care au ajuns deja pe Marte. Rovere care au camere panoramice, puse la p distanță de un metru și jumătate de solul de pe Marte și care au 14 senzori cu care identifică tipuri de roci pe care oamenii de știință vor să le studieze. Ca să găsească urme de apă pe planeta Roșie, roverele au un senzor termic cu infraroșu care scanează solul și caută dovezi despre apa care a curs cândva pe Marte. De unde își ia un rover energia de care are nevoie că să facă toate cercetările? De la soare, pentru că e echipat cu panouri fotovoltaice care îl țin în mișcare și trimit energie electrică și către doua sau mai multe baterii – asta ca roverul să își poată face treaba și pe timp de noapte. Un rover se poate plimba de capul lui pentru 20 ore până când vine momentul să ia legătură cu oamenii de știință de pe pământ care îi dau noi ordine în funcție de pozele și datele pe care roverul le-a trimis înapoi către planeta noastră

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ